Move over New York! Hier zijn 10 redenen waarom Antwerpen een absolute wereldstad is

Parijs, Londen, New York, … Allemaal wereldsteden die bovenaan ons verlanglijstje staan als het op citytrips aankomt. Maar ons eigen landje heeft ook een prachtige stad waar we trots op mogen zijn! Antwerp, the city of fashion and diamonds. Hier zijn 10 redenen waarom Antwerpen een absolute wereldstad is: 

1. Vanop het MAS zie je onmiddellijk wat Antwerpen te bieden heeft

En dat is veel! Bijna alle Antwerpse troeven kan je in één oogopslag zien vanop het dak van het Museum aan de Stroom: de haven, het Steen, de kathedraal, het station, de boerentoren, …

2. De Antwerpse Zoo is één van de oudste dierentuinen ter wereld

Al sinds 1843 kan je er beestjes gaan spotten. Bovendien blijft de Zoo investeren in grotere verblijfplaatsen voor de dieren. Zo opende het vorig jaar nog één van de grootste rifaquaria van Europa.

3. Antwerpen is een ware modestad dankzij De Antwerpse Zes

Iedereen in de modewereld kent ongetwijfeld De Antwerpse Zes. Hun collecties worden dan ook door wereldberoemde celebs gedragen zoals Kim Kardashian, Jennifer Anniston, Blake Lively en J.Lo. Naast de iets duurdere designerkledij, kan je natuurlijk ook heerlijk én goedkoper gaan shoppen in één van de vele Antwerpse winkelstraten.

4. ’t Stad heeft nog een echte stadsbrouwerij, De Konick …

Sinds september 2015 kan je er genieten van een ware bierbelevenis. Na een interactieve tour door het gebouw, kan je er uiteraard ook proeven van het befaamde Bolleke, Tripple d’Anvers en ‘het bier voor echte stadsduiven’ Wild Jo. Schol!

5. … en ook één van de beste biercafés ter wereld

Yep, de Kulminator werd in 2007, 2009, 2011 én 2014 door RateBeer verkozen tot het beste biercafé op de hele aardbol. Vandaag hoort het nog steeds thuis in het rijtje van cafés met wereldklasse. Je kan er dan ook meer dan 800 soorten bieren proeven. Best niet tijdens één bezoek natuurlijk ;-).

6. Ook op kunstvlak is ’t Stad wereldberoemd

Ah ja, want Antwerpen is dé thuisstad van Rubens. Overal in de stad vind je verwijzingen naar één van de grootse kunstschilders die de geschiedenis ooit gekend heeft.

7. Midden in Antwerpen ligt dé Kathedraal

Toeristen van overal maken sowieso tijd vrij om Onze-Lieve-Vrouwekathedraal te bezoeken. Ze komen niet alleen voor de architectuur en de vele schilderijen van Rubens, maar ook omdat de kathedraal een belangrijke rol speelt in de Engelse roman ‘Een hond van Vlaanderen‘.

8. Antwerpen heeft één van de grootste havens …

Again: move over, New York! Want de haven van Antwerpen is gewoon veel groter dan die van eender welke Amerikaanse stad.

9. … én het allermooiste station ter wereld

Volgens de Brits-Amerikaanse nieuwssite Mashable is het Antwerps Centraal station het schoonste dat je kan vinden op deze aardbol. En terecht!

10. Last but not least: Antwerpen is dé wereldhoofdstad van de diamant

Yep, ’t Stad is het belangrijkste diamantcentrum in de hele wereld. Zo goed als elke diamant is minstens één keer langs Antwerpen gepasseerd. Dus als jij thuis een Tiffany’s of een Cartier hebt liggen, wees er dan maar zeker van dat hij door een échte wereldstad is gereisd.

Voilà, bewijs genoeg dat Antwerpen zeker niet moet onderdoen voor Parijs, Londen of New York! En je weet nu ook dat je voor de allermooiste diamanten eens een bezoek moet brengen aan de Antwerp Most Brilliant juweliers. Dan heb je twee Antwerpse troeven in één klap bezocht! #winwin

GettyImages, Memegenerator
Bronnen: VakantieReisWijzer, Gazet van Antwerpen, CityFilm TV, VisitAntwerpen
Meer
Lees meer...