Left Right
scrollTop top

Netflix maakt cast bekend voor reeks over Spotify


Spotify Netflix
© Fabian Sommer / Picture Alliance (via Isopix)

Op dit moment werkt streamingdienst Netflix aan een reeks over die andere populaire streamingdienst Spotify. De reeks zal dieper ingaan op het ontstaan van Spotify en het bedrijf volgen van een als kleine Zweedse start-up tot de grootste muziekstreamingdienst ter wereld. Netflix heeft nu heel wat namen bekendgemaakt van acteurs die in de reeks te zien zullen zijn.

Netflix komt waarschijnlijk volgend jaar met een reeks gebaseerd op het verhaal van Spotify. Het gaat om een limited serie, die zal bestaan uit zes afleveringen. En nu heeft Netflix de cast van de reeks bekendgemaakt.

Spotify

De reeks zal gebaseerd zijn op het boek Spotify Untold van de Zweedse journalisten Sven Carlsson en Jonas Leijonhufvud. Voor het boek namen de twee meer dan 70 interviews af. Het boek gaat in op de moeilijkheden die Spotify aanvankelijk had om platenlabels aan te trekken, maar ook de conflicten met grote namen als Taylor Swift en Bob Dylan komen in het boek aan bod. Of deze ook uitgespit zullen worden in de reeks is nog niet bekend.

De reeks wordt geregisseerd door Per-Olav Sørensen, die eerder Home For Christmas en Quicksand regisseerde voor Netflix. Christian Spurrier (Silk, Silent Witness) is verantwoordelijk voor de screenwriting. De reeks zou volgend jaar verschijnen op Netflix.

Cast

Netflix heeft voor de cast gezocht naar Zweedse acteurs voor de rollen van de Zweedse grondleggers van Spotify. Edvin Endre, die je kan kennen als Erlendur uit Vikings, zal zo in de huid van Daniel Ek kruipen. Ek is de mede-oprichter van Spotify en is tot op heden CEO van de streamingdienst. De tweede oprichter Martin Lorentzon, zal gespeeld worden door Christian Hillborg, die je kan kennen van Fleabag en The Last Kingdom.

Andere acteurs die bevestigd zijn, zijn Ulf Stenberg, hij zal Per Sundin spelen. Gizem Erdogan zal te zien zijn als Petra Hansson en Joel Lützow kruipt in de huid van Andreas Ehn, de eerste werknemer van Spotify.

Bekijk hier onze top 50 met de beste series op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…