Left Right
scrollTop top

Netflix lost trailer voor ‘Social Distance’


Social Distance
© Netflix

Netflix heeft de trailer gelost voor de nieuwe reeks Social Distance. Voor de reeks haalde de streamingdienst inspiratie bij de huidige situatie. Want je kan er zelf waarschijnlijk ook wel over meespreken: het coronavirus heeft je leven veranderd en da’s waar Social Distance over gaat.

Social Distance is sowieso de meest toepasselijke reeks die dit jaar zal verschijnen. De reeks gaat over social distance en de lockdown waarmee bijna iedereen ter wereld de afgelopen maanden geconfronteerd werd.

Social Distance

De reeks wordt gemaakt door de makers van Orange is the New Black. Fans van die reeks over een ander soort gevangenschap zullen dan ook zeker Daniëlle Brooks (Taystee uit Orange is the New Black) herkennen.

Social Distance volgt verschillende gezinnen en alleenstaanden tijdens de pandemie. Het gaat om een anthologieserie, wat betekent dat elke aflevering los staat van de anderen. Eén aflevering vertelt zo telkens één verhaal waarbij er voor iedereen zeker wel herkenbare scènes tussen zullen zitten. De reeks wil deze opmerkelijke periode vastleggen maar wel de kijkers tegelijk ook een moment van ontspanning geven.

Trailer

In de trailer is alvast de zien hoe een groot deel van de serie gefilmd is met een app die we de laatste maanden heel wat beter leerden kennen: Zoom. Op die manier konden de afleveringen ook perfect gefilmd worden tijdens deze moeilijke periode, want alle acteurs filmden hun scènes gewoon bij hun thuis.

In de trailer krijgen we al een blik op verschillende van de personages. We zien een koppel dat gedwongen wordt om wekenlang op elkaars gezicht te kijken. En dat is, zo weten velen onder ons waarschijnlijk ook al, niet altijd even makkelijk. Daarnaast zien we ook een familie die probeert om met z’n allen een zoomgesprek op te zetten en dat lukt voor de een al wat beter dan voor de ander. Maar er zijn ook singles die van eenzaamheid tegen hun kamerplanten beginnen te praten en we krijgen ook een blik op hoe het nu is om een AA-meeting bij te wonen. Op die manier brengt Social Distance dus een verzameling van herkenbare momenten, die soms hilarisch zijn, maar op op andere momenten ook emotioneel en zelfs hartverscheurend.

Social Distance verschijnt op donderdag 15 oktober op Netflix. In tussentijd nog een nieuwe serie nodig? Dan kan je er misschien eentje vinden in onze lijst met de 50 beste reeksen op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.173.928
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden
  11.170