Nieuw op Netflix deze week: geen series, wel nieuwe films en ja, er zit een kerstspecial bij

Hoewel de eindejaarslijstjes ons alweer om de oren vliegen is het jaar 2019 nog niet afgelopen. Het aftellen naar 2020 is al begonnen, zeker, en de eerste “Tot volgend jaar!” is bij ons ook al gevallen, maar er staan dit jaar nog fijne releases op het programma. Zo verwachten we volgende week Soundtrack, een nieuwe reeks van de bedenker van Gossip Girl over hoe muziek het leven van een aantal mensen in Los Angeles verbindt. Ook het langverwachte The Witcher arriveert dan, alsook The Two Popes, een film die zich in het awardseizoen al heeft laten opmerken. De afgelopen week was het echter rustiger en dus houden we het bij een viertal filmtips.

Natuurlijk zit er ook deze week bij de nieuwe releases een kerstfilm, of wat had je gedacht? Deze week is dat A Family Reunion Christmas, een tussendoortje van 29 minuten, voor tussen de maaltijd en het dessert. Daarvoor keren we terug naar het universum van de komische reeks Family Reunion die Netflix aan het begin van deze zomer lanceerde, en waarvan de resterende episodes overigens in januari zullen verschijnen. In deze kerstspecial trekken we naar de kerk, waar M’Dear en haar zussen proberen hun zangoptreden op de rails te houden voor een kerstmisverkiezing.

Eerder deze week zijn de nominaties voor de Golden Globes bekend gemaakt. In de categorie Best Movie – Drama waren maar liefst drie van de vijf genomineerde films producties van Netflix. Met Marriage Story, The Irishman en The Two Popes is Netflix één van de belangrijkste spelers in het awardseizoen dit jaar, wat allicht ook wat Oscars zal opleveren begin februari.

Maar geen nood voor wie het hersenloos entertainment mist, want ook dat vergeet Netflix niet. Ze hebben immers Michael Bay opgetrommeld en die heeft voor Netflix 6 Underground gemaakt, een grootschalige actiefilm met Ryan Reynolds in de hoofdrol. Reynolds speelt een miljonair die zijn eigen dood in scène zet en een team samenstelt van allemaal miljonairs die eerder hetzelfde hebben gedaan en nu samenwerken om beruchte criminelen uit te kunnen schakelen.

Met de kerstvakantie in zicht is wat familie-entertainment ook altijd welkom en op Netflix is daarvoor nu Kung Fu Panda 3 terug te vinden. In deze film uit 2016 wordt de panda Po herenigt met zijn vader, die hem mee neemt naar zijn dorp. Daar ontmoet Po andere panda’s, maar ook daar wordt hij weer op de proef gesteld en moet hij het opnemen tegen een schurk.

En om af te sluiten met een kerstgedachte hebben we nog Paul, Apostle Of Christ in de aanbieding, een Bijbelse film die focust op de figuur van Paulus. Paulus wordt in deze film vastgehouden door keizer Nero en terwijl hij wacht op zijn executie wordt hij zwaar gefolterd. Paulus heeft immers toen hij nog Saulus van Tarsus heette zijn aandeel gehad in de vervolging van de eerste christenen.

De film werd in 2018 gemaakt voor amper vijf miljoen dollar (een peulschil dezer dagen) en bracht uiteindelijk 23 miljoen dollar op. Meer is dat ook de meeste kritieken voor de film positief waren. Dus wie genoeg heeft van The Sound Of Music of gewoon een film wil zien die we hier nooit in de cinema hebben gekregen, die kan eens gaan aankloppen bij Paulus in deze adventperiode.

Tot volgende week voor onder andere The Two Popes, The Witcher en Soundtrack!

Gesponsorde artikelen