Nieuw op Netflix deze week: meer ‘La Casa De Papel’, ‘Queer Eye’ en ‘Comedians In Cars With Coffee’

Hier werd al enige tijd naar uitgekeken: het derde seizoen van La Casa De Papel is gearriveerd op Netflix. En voor de liefhebbers van reality is er extra veel te beleven deze week. Lees gerust verder.

Series

Eén noemenswaardige serie is er deze week maar aan Netflix toegevoegd, maar wat voor één: de eerste twee seizoenen van La Casa De Papel werden gemaakt door de Spaanse zender Antena 3. In een niet zo ver verleden zou je serie dan misschien wel in eigen land kunnen aanslaan, maar zou een anoniem bestaan in de rest van de wereld een garantie geweest zijn. Tot Netflix arriveerde.

Netflix zag dat er een groot publiek open bleek te staan voor lokale producties, de mond-aan-mond reclame op internet en sociale media deden de rest en La Casa De Papel werd een gigantische wereldwijde hit. De reeks draait rond een man die zichzelf de professor noemt en samen met acht specialisten de grootste bankoverval in de Spaanse geschiedenis op poten zet. In het derde seizoen – het eerste dat door Netflix zelf werd geproduceerd – draait het niet meer om geld, maar is één van de leden van de professor gevangen genomen. Om hem te kunnen bevrijden bedenkt de professor een nieuw ingenieus plan. De vraag gesteld kunnen worden; moest dit seizoen nog gemaakt worden? Maar daar zal de kijker over beslissen.

Films

Het vreemdste beestje van de week heet Frankenstein’s Monster’s Monster, Frankenstein. Het is een mockumentary van amper 32 minuten waarin acteur David Harbour een gefictionaliseerde versie van zichzelf speelt. Hij vindt een zoekgeraakte opname waarop zijn vader David Harbour Jr. (ook vertolkt door David Harbour zelf) de hoofdrol speelt in een toneelstuk dat hij voor televisie produceerde. David Harbour bekijkt de opname om meer inzicht te krijgen in zijn vader om meer inzicht te krijgen in wie zijn vader was.

Voor de liefhebbers van doorsnee thrillers heeft Netflix deze week Secret Obsession op ons losgelaten. Daarin speelt Brenda Song de jonge Jennifer die net getrouwd is, maar haar geheugen verliest na een ongeluk. Na het ongeluk staat haar kersverse echtgenoot Russell voor zich en die is één en al toewijding; Godzijdank. Maar: is Russell wel wie hij zegt dat hij is? En, indien niet: wat is er dan met de echte Russell gebeurd?

Wie liever een sfeervolle horrorfilm ziet kan zich wenden tot Crimson Peak van Guillermo Del Toro waarin een topcast – Mia Wasikowska! Jessica Chastain! Tom Hiddelston! – zich verplaatst naar het begin van de 20e eeuw waar de Amerikaanse schrijfster Edith Cushing verliefd wordt op de Britse charmante sir Thomas Sharpe. Wanneer ze met hem trouwt gaat ze bij hem wonen in een oud sprookjesachtig huis ver weg van de bewoonde wereld. En uiteraard blijkt daar niet alles helemaal pluis te zijn.

Docu & Reality

De seizoenen Queer Eye volgen elkaar in een razendsnel tempo op. De jongens zitten nu al aan het vierde seizoen en dit seizoen is opnieuw voorzien van een trailer dat de tranen in je ogen zal toveren.

In Queer Eye geven vijf homoseksuele mannen tips aan ongelukkige hetero mannen en vrouwen met de bedoeling hun leven te vergemakkelijken en te verbeteren en – indien nodig – hen weer te doen geloven in zichzelf. De tips komen op het gebied van cultuur, mode, eten en drinken, design en uiterlijke verzorging.

Queer Eye is het bewijs dat een concept niet ingewikkeld hoeft te zijn om succesvol te zijn. Dat het nog eenvoudiger kan bewijst Comedians In Cars Getting Coffee: Jerry Seinfeld pikt een collega-comedian op en gaat er een kopje koffie mee drinken. Klaar. Langer dan een kwartier duurt het niet, maar het gaat nu al jarenlang mee. In het nieuwe seizoen komen figuren als Eddie Murphy, Seth Rogen en Ricky Gervais aan bod, naast meer onbekende gasten. De aflevering met Eddie Murphy duurt overigens uitzonderlijk veertig minuten.

Koffie met of zonder melk, het kan allemaal. melk is één van de weinige dingen uit de voedingsdriehoek waar nog geen vraagtekens bij geplaatst zijn. Dachten we. Enter: de documentaire The Milk System (2017) buigt zich over de verborgen kosten en gevolgen van melkproductie en haalt daarvoor boeren, wetenschappers en insiders van de industrie voor de camera. Spoiler: ook bij melk zijn heel wat vraagtekens te plaatsen, zeker als het gaat om dierenleed en klimaatopwarming.

En om af te sluiten: melk bewaar je in een koelkast en als het leven wat lief voor je geweest is bewaar je die misschien wel in een koelkast in één van de World’s Most Extraordinary Homes. In deze serie gaan architect Piers Taylor en actrice Caroline Quentin de wereld rond om op zoek te gaan naar de meest bijzondere huizen. Om jaloers op te worden of van te beginnen dromen. Maar je kan er evengoed bij denken: goed dat ik dat niet moet kuisen!

Meer
Lees meer...