Ex-Deloittebaas Piet Vandendriessche nieuwe CEO van Belgische voetbalbond

Piet Vandendriessche, jarenlang topman van consultancygroep Deloitte Belgium, wordt over een maand de nieuwe CEO van de KBVB. Dat maakte de Belgische voetbalbond bekend.

In het nieuws: De 58-jarige Piet Vandendriessche neemt bij de KBVB half januari het stokje over van de CEO ad interim Manu Leroy, de directeur marketing die de in maart ontslagen Peter Bossaert verving. Bij de bond was het intern erg onrustig in het voorbije jaar.

  • De 58-jarige West-Vlaming is unaniem gekozen na een selectieprocedure, die geleid werd door het headhuntersbureau Korn Ferry.
  • “Hij is een ervaren en een verbindende leider die de Voetbalbond verder moet ontwikkelen naar een performante en kostenefficiënte organisatie, die te midden van haar leden, de amateurclubs en de profclubs, gaat staan en hen helpt om de vele uitdagingen, die op hen af komen, aan te gaan”, zo klinkt het.

Wat wellicht meespeelde: Vandendriessche is als ex-consultant erg vertrouwd met boekhouding en financiële rapportering, geen overbodige luxe bij wijdvertakte organisatie als de KBVB. Hij is ook op de hoogte van technologie, wat hem zal helpen om de werking van de bond op digitaal vlak te innoveren. Ook de strijd tegen racisme en discriminatie wordt een van zijn prioriteiten, waarbij zijn relaties met overheden, bedrijven en andere maatschappelijke spelers van pas kunnen komen.

Maar: De verwoede fietser heeft geen ervaring in het profvoetbal. Daardoor kan hij zich wel volledig neutraal opstellen tegenover alle clubs.

Meer
Lees meer...