Left Right
scrollTop top

‘Seinfield’-acteur geld aangeboden om einde van de reeks te spoilen


Seinfeld Finale Spoilers
© Seinfeld

Spoilers zijn iets van alle tijden. Ook toen de laatste aflevering van Seinfeld gemaakt werd, in 1998, deden fans er alles aan om te weten te komen hoe de sitcom zou eindigen. Ze gingen zelfs zo ver, dat ze één van de acteurs van de reeks probeerden te chanteren. Dat vertelde Jason Alexander (George Costanza) zelf tijdens een online Seinfeld-reünie.

‘Dankzij’ het internet en sociale media zijn er nog nooit eerder zoveel mogelijkheden geweest om series of films te spoilen. Maar dat wil niet zeggen dat spoilen enkel iets van de laatste jaren is. Helemaal niet. Al was de manier waarop dat gebeurde vroeger wel compleet anders.

Set afgeschermd

De tweedelige finale van Seinfeld werd uitgezonden in mei 1998. (Nee, da’s geen tikfout. Ja, je wordt oud.) En, net zoals op de set van Game of Thrones, werden daar serieuze maatregelen genomen om te zorgen dat nieuwsgierigen niet aan spoilers zouden kunnen geraken.

Seinfeld-acteurs Jason Alexander (George Costanza) en Julia Louis-Dreyfus (Elaine Benes) hebben eerder deze week online afgesproken. De twee dachten terug aan hun tijd op de set van de sitcom en deden een paar opvallende uitspraken.

Zo vertelde Alexander dat er rond de set een muur was gebouwd, om nieuwsgierige fotografen op afstand te houden.

Chanterende publicist

Maar de Seinfeldfinale was iets waar veel fans al lang op zaten te wachten. En die wilden maar al te graag weten wat daarin zou gebeuren. De publicist van Alexander, de persoon die zich bezighoudt met hoe een acteur of zanger in de media komt, heeft z’n cliënt zelfs geld aangeboden om hem het einde van Seinfeld te verklappen.

“M’n publicist vroeg me of ik wat geheimen wilde verklappen voor geld”, klonk het. “En ik zei: ‘Ze vermoorden ons!’ Hoe kan je dat zelfs doen?” Tegenspeelster Julia Louis-Dreyfus reageerde verontwaardigd en vroeg Jason Alexander of hij z’n chanterende publicist had ontslagen. “Nee, ik heb hem promotie gegeven!”, reageerde de acteur grappend.

Teleurstellend einde

De finale van Seinfeld was voor veel fans en recensenten een “gigantische teleurstelling”. Jerry Seinfeld, Elaine Benes, George Costanza en Cosmo Kramer belanden in de gevangenis, voor alle misdrijven die ze hebben gepleegd. Volgens fans paste het einde helemaal niet in de toon van de reeks, die van Seinfeld één van de populairste sitcoms aller tijden maakte.

Seinfeld verschijnt in 2021 wereldwijd op Netflix. Kan je al niet meer wachten tot dan? Vul het gat dan met één van de 50 beste series op Netflix!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539