Sneyers is back! Kürt Rogiers wordt de nieuwe ster van Familie

Familie zet vanaf mei een groot kanon in om de strijd met Thuis aan te gaan: Kürt Rogiers krijgt een hoofdrol in de soap. Hij wil de tijd van Sneyers bij Wittekerke doen herleven, en hoewel zijn krullen van weleer zijn vervangen door enkele grijze haren, moet de acteur nog steeds in staat zijn om zo’n rol neer te zetten. Het is overigens een kleine Wittekerke-reünie bij Familie, waar hij een pak oud-collega’s terugziet.

Sandrine André, Werner De Smedt en Roel Vanderstukken zijn enkele van de bekende gezichten die hij in de cast van Familie terugziet. De soap haalt daarmee opnieuw een ervaren acteur binnen om naast het nieuwe jonge geweld te spelen.

“Ik wil me smijten in deze nieuwe rol. Je een personage eigen maken, van gedrag over manier van praten tot manier van stappen,… dat is als acteur altijd smullen. Dus de goesting is groot”, zegt Kürt Rogiers. “Ik kan momenteel nog niet uitweiden over het personage waaraan ik gestalte zal geven, want dat zou wellicht een spoiler zijn voor de fans,… de fans van wie ik trouwens hoop dat ze mij snel in hun armen zullen sluiten.”

Back to the roots

Met zijn rol in Familie keert Kürt Rogiers terug naar zijn roots op tv: acteren. Intussen heeft hij VTM al een hele loopbaan achter de rug. Hij speelde nog een aantal rollen in series zoals Costa, Danni Lowinski en vorig jaar Spitsbroers. Maar hij zette verrassend ook de stap naar de radio door de ochtendshow met Sven Ornelis op Qmusic te presenteren. Daar kreeg hij ook een tijdje zijn eigen programma. Op televisie was hij de presentator van De Grote Sprong, Sterren Op de Dansvloer en The Voice Kids. Recent wilde VTM van Kürt Rogiers ook de tegenhanger van Ben Crabbé maken met het programma Valkuil.

Medialaan

“Acteren zit in Kürts DNA en dat is een passie die hem blijvend drijft”, zegt programmadirecteur Ricus Jansegers. “Hij kan een breed spectrum van rollen aan en blijft één van Vlaanderens lievelingen onder de acteurs. We zijn er dan ook van overtuigd dat hij dé geknipte man is om gestalte te geven aan één van de grote rollen die vanaf het najaar in de verhaallijn van Familie zal opduiken.”

Zijn rol in Familie betekent overigens niet dat Kürt Rogiers nu enkel in de soap zal te zien zijn. Binnenkort duikt hij ook nog op in Amigos en het tweede seizoen van Spitsbroers.

Medialaan
Meer
Lees meer...