“Soldaat van de islam” Bouhlel zat aan de drugs, dronk veel en sliep met vrouwen én mannen

“Soldaat van de islam” Bouhlel zat aan de drugs, dronk veel en sliep met vrouwen én mannen

Uit wat onderzoekers hebben kunnen vinden in de smartphone van Mohamed Lahouaiej Bouhlel, de man die in Nice met een vrachtwagen een bloedbad aanrichtte, blijkt dat “soldier of Islam”, zoals Islamitische Staat hem noemt, er niet echt een vroom moslimleven op nahield. Integendeel.

De smartphone van Bouhlel is volgens bronnen dicht bij de Franse politie zowat het belangrijkste element in het onderzoek. “Veel belangrijker dan de zeven mensen die zijn aangehouden tot nu” luidt het.

Uit de gegevens blijkt dat Bouhlel er een druk seksleven op nahield. Hij bezocht verschillende dating sites, zowel met het oog op seksdames met vrouwen als met mannen. Zijn telefoon staat vol met berichtjes, video’s en foto’s van vrouwen en mannen waar hij recent mee sliep.

Uit de gegevens van de smartphone is ook gebleken dat Bouhlel drugs gebruikte en alcohol zeker niet uit de weg ging.

Uit zijn surfgedrag blijkt dat hij ook vaak en veel sites bezocht waar foto’s en filmpjes van extreem geweld op te zien zijn, onder meer van executies.

Contacten

In de telefoon zitten ook verschillende contacten van mensen het het zware misdaadmilieu, onder meer de twee Albanezen die hem een revolver bezorgden, maar ook mensen uit de buurt van Nice die op de lijst van geradicaliseerde en potentiële terroristen staan.

Maar dat laatste wil niet per se iets zeggen volgens de speurders, want er blijken heel veel geradicaliseerden in zijn buurt te wonen. Bouhlel had bijvoorbeeld contact met vrienden van Omar Diaby, die in Nice woont en die banden heeft met de aan al-Qaida gelieerde groepering al Nusra in Syrië.

Selfie-verslaafd

Bouhlel was ook dol op het nemen van selfies blijkt uit zijn smartphone. Hij nam er bijvoorbeeld nog eentje van hemzelf toen hij de vrachtwagen waarmee hij het bloedbad aanrichtte net had gehuurd en stuurde die naar verschillende familieleden in Tunesië.

Verder blijkt dat Bouhlel pas eind april begon met naar de moskee te gaan. Alles wijst er dus op dat als hij geradicaliseerd raakte, dat erg snel gebeurde.

Geld

Nog iets vreemd: Bouhlel liet ongeveer 100.000 euro in cash naar zijn familie in Msaken in Tunesië smokkelen door kennissen in de dagen voor zijn aanslag. Zijn broer Jaber, die hem al jaren niet meer had gezien, vertelde de speurders dat dat een complete verrassing was. Enkele uren voor de aanslag stuurde Bouhlel nog een selfie naar zijn vervreemde broer in Tunesië en vertelde hem dat alles oké was met hem.

Gesponsorde artikelen