Left Right
scrollTop top

STVV vraagt supporters via crowdfunding mee te betalen voor nieuwe speler


STVV vraagt supporters via crowdfunding mee te betalen voor nieuwe speler

De supporters van voetbalclub Sint-Truiden krijgen binnenkort de kans om hun club via een crowdfunding-campagne te steunen. Het doel van de geldinzameling is aankoop van de Griek Panagiotis Kinigopoulos. 

STVV heeft de nieuwste speler op haar verlanglijstje al eens uitgetest, maar om het contract definitief vast te leggen vraagt de club de steun van haar supporters.

Crowdfunding is al langer een bekend recept waarbij mensen kunnen investeren in een beloftevol bedrijf. Dat bedrijf belooft zulke investeerders dan meestal een aantal beloningen in ruil voor hun financiële steun. Bij crowdfunding worden de deelnemers namelijk geen aandeelhouders van het bedrijf en hebben ze dus niets te zeggen over het beleid. STVV is de eerste voetbalploeg van ons land die met crowdfunding begint.

STVV zal bij deze actie samenwerken met de Zwitserse website Kickrs.net, al is het voorlopig nog onduidelijk wanneer de crowdfunding zal beginnen.

Rendement

De fans die deelnemen aan de crowdfunding van STVV hebben dus geen zeg in de toekomst van die nieuwe speler. Maar algemeen manager Philippe Borremans zegt dat het wel de bedoeling is dat deelnemers van de campagne rendement halen uit hun investering.

Hij gaf meer uitleg in het radionieuws op Radio 1: “Alle supporters kunnen deelnemen: dat kan al vanaf 20 euro, tot een bedrag van maximaal 1.000 euro. En bedoeling is dat het bedrag naar de opleiding van de speler gaat”.

Als de speler uiteindelijk wordt verkocht, zal het geld terug worden verdeeld onder de supporters. “Het is dus een mix van investeren in een speler, en een beetje beleggen”, aldus Borremans.

(Bron: Radio 1)


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…