Succes Netflixreeks ‘DAHMER’ veroorzaakt Jeffrey Dahmer-challenge op TikTok

DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story is enorm populair op Netflix. En die populariteit is ook te merken op sociale media. Op TikTok is er nu zelfs een Jeffrey Dahmer-challenge ontstaan, die volgens velen niet door de beugel kan.

Sinds de release van DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story op Netflix is er al uit verschillende hoeken kritiek gekomen. Een nieuwe TikTok-challenge veroorzaakt de volgende golf van ongenoegen.

Jeffrey Dahmer-challenge

De zogenaamde Jeffrey Dahmer-challenge bestaat eruit om de polaroids van de seriemoordenaar op te zoeken en je reactie erop te filmen. Die polaroids kwamen ook kort aan bod in de Netflixreeks. Dahmer nam foto’s van zijn slachtoffers nadat hij ze vermoordde en in sommige gevallen nadat hij ze in stukken hakte.

Die foto’s zijn online te vinden, maar zijn dus – zoals je al kan raden – niet heel aangenaam om naar te kijken. Video’s onder de hashtag #jeffreydahmerpolaroid werden al meer dan 134.000 keer bekeken. Bij video’s onder de algemene hashtag #jeffreydahmer gaat het om 3,4 miljard views.

Kritiek

Heel wat mensen reageren via sociale media ontzet op de challenge. Daarbij gaat het er vooral over dat mensen niet begrijpen waarom je deze foto’s vrijwillig zou opzoeken. Daarnaast vinden ze het ook respectloos tegenover de slachtoffers die op de foto’s te zien zijn.

De laatste kritiek hangt samen met een ander soort video’s op TikTok. Het gaat daarbij om mensen die opscheppen over hoe ze de reeks hen niets doet en dat ze de afleveringen zonder probleem konden bekijken. Hetzelfde doen mensen nu ook met de polaroids. ”Waarom zou je opscheppen over hoe je niet misselijk wordt van het kijken van de reeks of de echte polaroids? Je moet je daar misselijk bij voelen. Het zijn echte mensen met echte families. Wees quirky over iets anders.”

Meer
Lees meer...