Waarschuwingsborden voor overstekend wild in ‘bosgebied’ Antwerpse leien zijn geniale uithaal naar Schauvliege

Als je deze nacht in Antwerpen was, zou het wel eens kunnen dat je op je weg bizarre verkeersborden bent tegengekomen die je waarschuwen voor overstekend wild. Actievoerders ‘Meneer De Uil en Juffrouw Ooievaar’ hebben die daar geplaatst omdat delen van de stad als ‘bos’ zijn opgenomen in de Vlaamse Boswijzer van minister van Milieu Joke Schauvliege (CD&V). Met hun stunt halen ze keihard uit naar de serieuze flater van de minister.

“Juffrouw Ooievaar en ikzelf zijn zeer verheugd dat we eindelijk op uitstap komen naar Antwerpen. En we komen niet alleen, veel van onze vrienden uit het Grote Dierenbos zullen ons vergezellen”, klinkt het in een aankondiging van een actievoerder die zich ‘meneer de Uil’ noemt.

De reden van hun bezoekje aan de stad danken ze aan de Vlaamse milieuminister Joke Schauvliege (CD&V). “Uit de grote Boswijzer van minister Joke blijkt namelijk dat de stad Antwerpen een paar hele mooie nieuwe bossen telt. Zo schijnt er een groot Italiëwoud te zijn in het noorden van de stad. Wij hopen er in ieder geval lekkere truffels te vinden zoals dat in Italiaanse bossen al eens het geval is. En in de buurt van het Zuid zou er ook een Amerikabos en een Museumstruweel zijn. Wij kijken al uit naar de kunstzinnige verwanten die zich in het laatste schuilhouden.”

Vlaamse Boswijzer

De plekken waar de zogenaamde nieuwe bossen zouden zijn opgedoken, zijn in de Vlaamse boswijzer van Schauvliege ingekleurd als bosgebied.

Foutief weliswaar, want de zogenaamde spookbossen zijn in werkelijkheid vooral drukke verkeersaders. Concreet gaat het om onder meer delen van de Amerikalei, de Italiëlei en het pleintje in de Beeldhouwersstraat.

“Een fijne geste”

Met de grappige actie willen de actievoerders de absurditeit van de situatie in de verf zetten.

“Om deze mooie nieuwe bossen van de stad Antwerpen helemaal veilig te maken voor onze uitstap, zijn er nieuwe waarschuwingsborden opgehangen. Zowel het Italiëwoud, het Amerikabos als het Museumstruweel zijn voorzien van propere nieuwe bordjes die waarschuwen voor overstekend wild. Een fijne geste! En dat in deze barre tijden met dreigingsniveau 3!”

De Antwerpse politie heeft de bordjes intussen opnieuw weggehaald, maar wie deze nacht het kruispunt van de Italiëlei en de Paardenmarkt, het kruispuntje van de Beeldhouwersstraat en de Admiraal De Boisotstraat of de Amerikalei vlakbij de Montignystraat gepasseerd is, is allicht gewaarschuwd geweest voor overstekend wild.

Meer
Lees meer...