Left Right
scrollTop top

We vroegen Google wie het meest verdacht is als De Mol, en hier is het antwoord


We vroegen Google wie het meest verdacht is als De Mol, en hier is het antwoord

Sommigen weten het niet meer, anderen voelen zich bedrogen door de programmamakers, maar feit is dat we anderhalve week voor de finale absoluut geen idee hebben wie De Mol kan zijn. Zou Google het niet weten? We kunnen via de zoekmachine in elk geval te weten komen wie de kijker het meest verdenkt.

We gingen even kijken op Google Trends, en gaven de naam van de deelnemer in samen met het programma De Mol. En wat blijkt: Hanne en Gilles zijn het meest verdacht.

Cathy is de blauwe lijn, Hanne de rode, Gilles de gele en Stijn de groene:

We zien een duidelijke piek op dinsdag, wat erop wijst dat veel kijkers na de uitzending actief op mollen hebben gejaagd. Door het wegvallen van topfavoriet Bruno moesten we natuurlijk massaal op zoek naar een nieuwe verdachte. Cathy blijft opvallend weinig verdacht, Stijn komt sporadisch eens naar boven, maar de laatste dagen zijn het vooral Hanne en Gilles die in verband met De Mol worden gebracht.

Het hangt natuurlijk ook een beetje van af hoe je de zoektermen ingeeft. Zo is Cathy op deze grafiek (met bijvoorbeeld “Cathy is de mol” als zoekterm) de dag na de uitzending plots weer de hoofdverdachte. Al blijven Hanne en Gilles over de hele week gemiddeld het meest met De Mol geassocieerd worden.

Natuurlijk loopt er nog een tweede Gilles in het programma rond: Gilles De Coster. Enkel van de tweede grafiek kunnen we zeker zijn dat hij de resultaten niet beïnvloedt. Volgend jaar toch maar geen naamgenoot meer meenemen?

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…