Zo ben je zeker dat jij het perfecte cadeau krijgt van ‘Secret Santa’!

Zo ben je zeker dat jij het perfecte cadeau krijgt van ‘Secret Santa’!

‘Secret Santa’ is dé oplossing voor cadeautjes geven als je in grote groep bijeenkomt. Maar lang niet iedereen is altijd tevreden met wat hij of zij krijgt. Zo gaat dat bij lootjes trekken. Maar dankzij deze tips krijg jij wel hét perfecte cadeau van ‘Secret Santa’.

Een kerstfeestje met je collega’s of kotgenoten? Daar hoort natuurlijk een ‘Secret Santa’-rondje bij. Niets gezelliger dan lootjes trekken en een verrassing krijgen van iemand. Meestal ben je dan met 10 tot 25 mensen. Maar geef toe: je zou veel liever een cadeautje voorzien voor je lunchvriend Mark dan voor Tinne, die je alleen ziet als ze je computerproblemen oplost of de gang kuist.

Als je met een vrij grote groep bent, kan je voorstellen om de ‘Santas’ in teams van vijf à zes personen op te splitsen. Dat is een ideaal aantal om je groepsgenoten beter te leren kennen en om hen uit te horen over jouw receiver zodat je een gepast cadeautje op de kop weet te tikken.

Sluw spionnenwerk

Als je wil uitvissen, waar iemand blij mee zou zijn, vraag het dan niet op de man af. Dan val je meteen door de mand. Vraag bijvoorbeeld wat ze dit weekend gaan doen. Koken ze? Lezen ze graag boeken. Is er iets dat ze absoluut haten? Of scrol eens naar beneden op hun Facebook– of Instagram-account. Een beetje creepy, maar ach, bij ‘Secret Santa’ moet je een beetje de spion uithangen. Wedden dat je erachter komt wat zijn/haar grootste wens is?

Een grote angst bij veel ‘Secret Santa’-deelnemers is een lullig cadeau krijgen, terwijl je veel geïnvesteerd hebt in het cadeau van je receiver. Zorg er dus zeker voor dat je aan de koffiemachine of de lunchtafel enkel duidelijke hints laat vallen. Ook een wish list op social media posten, kan wonderen doen.

Kerstmis op z’n best

Maar het draait natuurlijk niet om het cadeautje alleen. ‘Secret Santa’ is de perfecte gelegenheid om de mensen, met wie je vijf dagen per week optrekt, beter te leren kennen. Nu heb je de mogelijkheid om nieuwe vrienden te maken. Misschien hebben jullie wel dezelfde interesses? Samen gaan shoppen, naar optredens gaan of films bekijken? Alvast veel feestplezier!

Gesponsorde artikelen