11 signalen dat je steeds meer op je mama begint te lijken

11 signalen dat je steeds meer op je mama begint te lijken

Hoewel je als jonge tiener altijd gezworen hebt dat het niet zou gebeuren, is het bijna onvermijdelijk dat je steeds meer op je ouders gaat lijken. Dit zijn elf signalen dat het bij jou al zover is…

1. Je blijft in het weekend graag een avondje thuis

Giphy
Vroeger ging je elk weekend uit, maar tegenwoordig is een rustig avondje in je zetel veel aanlokkelijker. Weg van de drukte en de luide muziek: zalig! En is dat niet exact wat je ouders ook altijd zeggen?

2. Je kiest kleren en schoenen op basis van hun gemak

Giphy
Vroeger deed je altijd hakken aan, zelfs als je wist dat je veel zou moeten wandelen. Maar tegenwoordig kies je vaker voor platte schoenen: misschien wel niet zo modieus, maar wel ontzettend comfortabel. Net zoals je mama altijd zei, toch?

3. Je snapt de jeugd van tegenwoordig niet

Giphy
Waarom zijn hun rokjes zo kort en hangen hun broeken zo laag? Waarom doen ze hun best niet op school? Waarom snappen ze niet dat dat belangrijk is? 

4. En hun gedrag irriteert je steeds vaker

Giphy
Veel te luid en onbeleefd, of zo voelt het toch voor jou, en daar kan je niet goed tegen. Soms moet je je echt inhouden om niet op de tieners af te stappen. En soms spreek je hen gewoon aan. Ook al schaamde je je vroeger als je ouders zoiets deden…

5. Je vindt de huidige populaire muziek maar niks

Giphy
Als je tieners hoort praten over hun favoriete bands, dan gaat er bij jou niet altijd een belletje rinkelen. Want de muziek uit jouw jeugd, die was toch echt veel beter?

6. Je bent altijd op alles voorzien

Giphy
Als je in je handtas kijkt, dan zie je een voorraad pillen, een flesje water, een parapluutje, iets om te eten en nog meer dingen die je zou kunnen nodig hebben. Ja, jij bent echt op alles voorzien … net zoals je mama.

7. Je bent bezorgd over je vrienden en familie

Giphy
Dus je drukt hen op het hart dat je altijd bereid bent om te luisteren. En na een avondje uit moeten ze natuurlijk laten weten dat ze veilig thuisgekomen zijn. 

8. En overstelpt hen met goede raad

Giphy
Zelfs als ze er niet om vragen. Moet je niet nog even naar het toilet voor we vertrekken? Het is koud buiten, zou je geen jas aandoen? Heb je al iets gegeten vandaag? Zou je niet stoppen met drinken? Yep, deze zinnetjes komen tegenwoordig ook uit jouw mond.

9. Je probeert gezonder te leven

Giphy
Vroeger maakte je je maar weinig zorgen over junkfood en alcohol, maar tegenwoordig probeer je toch wat gezonder te leven én wil je anderen overtuigen om dat ook te doen. Was het niet je mama die altijd zei dat groenten en fruit belangrijk zijn? En dat je voorzichtig moet zijn met alcohol? Yep…

12. Vroeg gaan slapen is tegenwoordig een beloning

Giphy
Weet je nog dat je als kind altijd zolang mogelijk wou opblijven? Vandaag is het veeleer omgekeerd: jezelf toestaan om eens vroeg te gaan slapen, is een echte beloning.

11. En ook uitslapen is niks meer voor jou

Giphy
Weet je nog hoe je vroeger tot de middag in je bed bleef liggen? Dat kan je nu niet meer. Enerzijds omdat je vroeger in je bed kruipt, anderzijds omdat je geen hele dag wil verslapen. Net zoals je mama vroeger zei…

Klinkt dit allemaal herkenbaar? Maak je geen zorgen, want geef maar toe: zo erg is het niet om op je mama te lijken.

Cheezburger

Gesponsorde artikelen