14 verborgen parels: betaalbare citytrips die niet meteen voor de hand liggen

14 verborgen parels: betaalbare citytrips die niet meteen voor de hand liggen

Barcelona, Londen, Parijs, Sevilla, Rome, Venetië en ga zo maar door. City trips genoeg om te doen. Maar voor wie die al achter de kiezen heeft, of gewoon op zoek is naar eentje die evenzeer de moeite is, maar niet zo voor de hand ligt: check deze veertien. Je kan er bovendien naartoe met lowcost-vliegtuigmaatschappijen.

1. Bergamo, Italië

Het mooiste heuvelstadje van Lombardije, de Piazza Vecchia is één van de mooiste van Italië en het is de perfecte basis om een paar dagen de Meren te verkennen met een huurwagen. Plus: je kan er spotgoedkoop naar vliegen.

2. Vitoria-Gasteiz, Spanje

Vol met 15de en 16de eeuwse paleisjes en belle époque-huizen, er is ook een 13de eeuwse kathedraal. Het vergeten juweeltje van het Baskenland. Ligt omringd door maar liefst drie nationale parken, is niet ver van Pamplona en Bilbao.

3. Tavira, Portugal

Als je wil zien hoe de Algarve echt was voor massatoerisme: Tavira. Ligt tussen Faro (een lowcost-bestemming voor luchtvaartmaatschappijen) en de Spaanse grens. Denk: kerken, vissersboten, witte huisjes, azulejotegels, … en mooi weer.

4. Osijek, Kroatië

Bereikbaar met onder meer Ryanair. Aardig op zich maar vooral een hele leuke uitvalbasis voor Karanac, Djakovo-paardenboerderij (waar de witte Lipizzaners worden gefokt) of Vukovar.

5. Skopje, Macedonië

Je kan er naartoe met lagekostmaatschappij Wizz Air. Meer dan 5.000 jaar geschiedenis vind je hier.

6. Treviso, Italië

Iedereen vliegt ernaartoe om naar Venetië te gaan, maar Treviso zelf is ook perfect voor een mooi weekend.

7. Tbilisi, Georgië

Toegegeven: je bent al snel 7 uur onderweg voor deze, maar, wie een beetje avontuurlijk aangelegd is, eens iets wil doen dat niet voor de hand ligt, maar wel erg bijzonder: dit is een aanrader.

8. Nantes, Frankrijk

De hoofdstad van de Loire, niet eens zo ver (hoewel: wie denkt het met de auto te doen, dat valt tegen). Echt de moeite voor ’n weekend.

9. Bregenz, Oostenrijk

De tweeduizend jaar oude stad aan de Bodensee, met de Martinstoren als symbool van de middeleeuwse stadskern, is een echte trekpleister voor moderne architectuurliefhebbers geworden.

10. Segovia, Spanje

Er is niet alleen het Romeinse aquaduct, Segovia is niet voor niets een World Heritage Site. Je kan het combineren met Avila, niet ver weg. Vliegen doe je op Madrid, wat erg goedkoop kan.

11. Guimarães, Portugal

Guimarães wordt beschouwd als de wieg van Portugal. Het historisch centrum van Guimarães is nauw verbonden met het ontstaan en de identiteit van Portugal. En dat valt te zien.

12. Lubeck, Duitsland

Hamburg Lübeck Airport wordt vooral gebruikt om naar Hamburg te gaan, maar: Lübeck is niet alleen dichter, het is ook veel mooier. Het Venetië van de Baltische Zee is een Unesco World Heritage site. Sometimes described as the “Venice of the Baltic”, this is somewhat surprising.

13. Wroclaw, Polen

Overschaduwd door Krakow, maar Wroclaw is ook magnifiek. In 2016 overigens samen met San Sebastian Europese Cultuurhoofdstad.

14. Plovdiv, Bulgarije

Een Romeinse stad, maar ook een Middeleeuwse. En erg voordelig.

Gesponsorde artikelen