Left Right
scrollTop top

Arsenal lanceert nieuwe single ‘Animal’, een nieuw album volgt op 30 april, een tv-reeks op 2 mei


Arsenal Animal
© Arsenal – Animal

Voor wie zich de laatste tijd net als ons al eens afvroeg “Hoe zou het met Arsenal zijn?”, is er vandaag het verlossende antwoord. Goed, zo blijkt, want de band heeft een nieuwe single gelanceerd, die een album aankondigt én waar een tv-reeks rond gemaakt is. Heel veel nieuws dus.

De nieuwe single heet Animal – op zijn Frans – en is ingezongen door Felix Machtelinckx van de Belgische band Tin Fingers. Diens echtgenote is Franstalig en blijkbaar had Machelinckx zin om eens in het Frans te zingen. “Ik laat de zangers daar sowieso nogal vrij in”, zei Hendrik Willemyns van Arsenal daarover op Studio Brussel.

‘The Rhythm Of The Band’

De single luidt ook een nieuw album in voor Arsenal. Dat zal ‘The Rhythm Of The Band’ heten en verschijnt op 30 april. Het wordt al de zevende plaat van Arsenal en is de opvolger van ‘In The Rush Of Shaking Shoulders’ uit 2018.

Het nieuwe album zal ook een verlengstuk krijgen in de vorm van een televisiereeks op Canvas, te zien vanaf 2 mei. Wat dat precies wordt, is nog niet helemaal duidelijk, maar Hendrik Willemyns lichtte al een tipje van de sluier op door te vertellen dat het startpunt de frictie is die op een bepaald moment in elke band ontstaat. Sinds het album ‘Furu’ is het visuele aspect voor Arsenal steeds belangrijker geworden. In die tijd speelde Arsenal live concerten bij hun eigen film Dance Dance Dance. Later volgde ook nog de film Birdsong die ook muzikaal begeleidt werd en waar ook een poëziebundel bij hoorde. Nu zal er dus voor het eerst een televisiereeks bij een album horen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…