Bol.com verkoopt vanaf nu ook alcohol

Bol.com verkoopt vanaf nu ook alcohol

Op de online winkel van bol.com kan je vanaf nu ook alcohol kopen en tot aan je deur laten leveren. Er zijn honderden verschillende bieren, wijnen en sterke dranken beschikbaar die je, zoals je van bol.com gewoon bent, online kan bestellen en aan je voordeur laten leveren. Al zorg je er best voor dat je zélf thuis bent om je bestelling in ontvangst te nemen. 

Je kent het probleem: je hebt dit weekend een feestje en wil graag wat speciale biertjes voorzien voor de bierliefhebbers onder je vrienden. Maar in alle supermarkten in de buurt zijn de bieren uitverkocht. Wel, dan heeft bol.com nu dé oplossing voor jou, want vanaf nu kan je online alcohol bestellen en de online winkel heeft een assortiment om U tegen te zeggen.

Bier, (schuim)wijn en sterke drank

Vanaf nu prijkt er op de website van bol.com een nieuwe categorie: Drank. Hier vind je alle dranken die bol.com in de aanbieding heeft en dat zijn er enorm veel, 3.304 om precies te zijn. Je kan zo kiezen tussen bier, wijn, schuimwijn en sterke drank. Deze alcoholische dranken worden aangeleverd door de nieuwe partners van bol.com: Belgian Beer Factory, Tasting Collection en Okhuysen. Ja, je leest dat goed: Belgian Beer Factory. Je kan dus niet enkel Heineken kopen op de Nederlandse winkel, het aanbod zal vooral bestaan uit de beste Belgische biertjes. En die kan je kopen op fles, maar voor de grote drinkers zijn er ook enkele beschikbaar in een vat.

Ook de verschillende wijn, champagne- en cavasoorten zijn beschikbaar in gewone flessen, maar je kan ze ook bestellen in magnumflessen voor je grotere feestjes. En die wijnen zijn beschikbaar in alle prijscategorieën. Zo zijn er flessen van minder dan 5 euro, maar wie al eens iets exclusiever wil, kan gaan voor deze Chateau Petrus van 2009 voor het astronomische bedrag van 4.895 euro.

Screenshot bol.com

Leeftijdsbeperking

Op alcohol staat er natuurlijk een leeftijdsbeperking en ook daar heeft bol.com aan gedacht. Bij de dranken staat steeds vermeld of die beperking op 16 dan wel 18 jaar ligt en om te controleren of er geen misbruik wordt gemaakt van de mogelijkheid om online en dus ook anoniem te kopen.

Om misbruik tegen te gaan, geeft bol.com je bij de bestelling meteen een disclaimer. “De minimum leeftijd voor dit product is 18 jaar. Ons vakmanschap drink je met verstand. Leeftijdscontrole aan de deur op basis van geldig legitimatiebewijs.” Bol.com zal dus bij levering nakijken of je wel degelijk 16 of 18 jaar of ouder bent. Al laat het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP weten dat het niet achter de verkoop van alcohol door bol.com staat. “Hierdoor wordt de beschikbaarheid van alcohol verruimd en dat gaat tegen het overheidsbeleid in”, klinkt het bij directeur Wim Van Dalen. “Ik ben ook benieuwd hoe de leeftijdscheck gaat.” Want het is natuurlijk niet zo moeilijk om iemand die ouder is de deur te laten openen.

iStock

Gesponsorde artikelen