China kan pronken met grootste drijvende zonnepanelenpark ter wereld

Net voordat bekend werd dat Trump de VS uit het klimaatakkoord van Parijs zou halen, voltooide China, de grootste vervuiler ter wereld, de bouw van het grootste drijvende zonnepanelenpark ter wereld. Met deze investering in hernieuwbare energie bewijst China dat het, in tegenstelling tot de VS, bereid is om drastische maatregelen te treffen om de milieudoelstellingen van Parijs 2015 te halen.

Het park, gebouwd door het bedrijf Sungrow Power Supply, heeft een vermogen van 40 megawatt. Het is gebouwd op een overspoeld mijnwerkersdorp in de Anhui provincie, in het oosten van China.

Drijvende zonnepanelenparken worden als maar populairder over de hele wereld. Op deze manier bespaart men landoppervlakte in dichtbevolkte gebieden en het feit dat de lucht net boven het wateroppervlak gekoeld wordt is ook gunstig voor het milieu.

China is nog steeds de grootste uitstoter ter wereld en het land heeft een notoire verslaving aan koolstof. Voor velen is het dan ook vreemd dat uitgerekend China zich nu wil profileren als een leider in de klimaatbeweging.

Meer
Lees meer...