Left Right
scrollTop top

Coronavirus of niet: ’t is St. Patrick’s Day en de Dropkick Murphys geven een livestream concert


St. Patrick's Day-concert van Dropkick Murphys wordt uitgezonden via livestream door coronacrisis.
© EPA

Wie Ierse folk zegt, zegt Dropkick Murphys. Vandaag is het St. Patrick’s Day, zowat de belangrijkste Ierse feestdag naast Kerstmis, en door de uitbraak van het coronavirus kan de band voor het eerst in jaren geen liveconcert spelen. De Iers-Amerikaanse Celticpunkers zullen daarom via een livestream een concert op ons afvuren!

“Voor het eerst in 24 jaar spelen we niet tijdens het St. Patrick’s Day-weekend”, laten de Murphys weten via hun website. “De huidige situatie is de enige reden waarom we dit hebben besloten.”

Al sinds jaar en dag geven de Dropkick Murphys, die wereldberoemd werden met hun mix van punk en en Ierse folk, op St. Patrick’s Day een feestelijk concert in hun thuishaven Boston. Omdat er wegens de coronauitbraak geen publiek aanwezig mag zijn, heeft de band besloten om hun optreden via een livestream aan het publiek te laten horen en zien.

Gratis voor iedereen!

Niet alleen kaartjeshouders, maar iedereen met een internetverbinding kan meekijken. Het spektakel gaat van start om 19 uur plaatselijke tijd (0 uur Belgische tijd) en zal te volgen zijn via YouTube, Instagram en Facebook Live.

Begin februari stonden de Dropkick Murphys nog in Vorst Nationaal in Brussel. Momenteel bevindt de band zich in Boston in de Amerikaanse staat Massachusetts waar in de 19de en 20ste eeuw veel Ierse migranten zich vestigden en de Ierse cultuur een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven is. In de staat werden tot nu toe meer dan 160 besmettingen met het coronavirus bevestigd.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452