Left Right
scrollTop top

Daar is Conor McGregor weer: UFC-ster opgepakt voor stelen en vernielen van smartphone


Daar is Conor McGregor weer: UFC-ster opgepakt voor stelen en vernielen van smartphone

Conor McGregor, de Ierse UFC-ster, is opnieuw opgepakt. De voormalige ‘dubble champ’ werd aangehouden nadat hij een smartphone uit de handen van een fan had geslagen die een foto wou nemen van de kooivechter. McGregor werd opgepakt maar kon na het betalen van de borgsom (zo’n 11.000 euro) alweer de gevangenis verlaten. “Geduld is een deugd waar ik aan blijf werken”, reageert de Ier droogjes.

Conor McGregor is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, ook buiten de octagon. Vorig jaar kreeg hij al een keer te maken met de politie nadat hij een trolley door de ruit van een bus had gegooid. De Ier accepteerde een deal en pleitte schuldig om zo jail time te vermijden. Volgens verschillende bronnen had McGregor er net z’n gemeenschapsdienst voor dat voorval opzitten, maar zondagnacht kon hij dus opnieuw zijn hoofd niet koel houden.

Smartphone

In de nacht van zondag op maandag verliet McGregor samen met het slachtoffer, de Engelsman Ahmed Abdirzak, het Fountainebleu Hotel in Miami, Florida. Wanneer Abdirzak z’n smartphone bovenhaalde om een foto van de UFC-sensatie te trekken, sloegen de stoppen door bij McGregor. Hij sloeg de smartphone uit de handen van de Engelsman, stampte er voor de zekerheid nog een paar keer op en nam ‘m dan zelfs gewoon mee. De Miami Herald berichtte het eerst over het voorval. Volgens de krant zou het incident vastgelegd zijn door een bewakingscamera.

“Gisterennacht was Conor McGregor betrokken bij een klein opstootje over een smartphone dat resulteerde in een politieoproep. Meneer McGregor apprecieert het optreden van de politie en belooft zijn volle medewerking”, reageerde z’n advocaat Samuel Robin al snel via de woordvoerder van de Ier. McGregor moest niet lang wennen aan het gevangenisleven. Een aantal uur na z’n arrestatie mocht hij de gevangenis al verlaten, nadat hij de borgsom, 12.500 dollar (net geen 11.100 euro), had betaald.

McGregor reageerde ondertussen zelf al op het voorval op Instagram. “Geduld is een deugd waar ik aan blijf werken”, schreef de Ier. “Ik hou enorm van m’n fans. Bedankt allemaal!”

Bekijk hieronder de Instagrampost van McGregor:


Hij lijkt dus duidelijk wel zijn fout te hebben ingezien, maar op z’n Instagramstory drijft hij dan weer de spot met de situatie. Hij postte er een foto van hem in de politieauto.

Khabib

De Ier verblijft momenteel in Miami, Florida, om zich voor te bereiden op zijn terugkeer naar de UFC. De laatste keer dat McGregor in een UFC-octagon te zien was, dateert van november 2018. Toen nam hij het op tegen lightweight-kampioen Khabib Nurmagomedov, maar gaf hij na vier ronden lang gedomineerd te zijn gedwongen op. Al was het vooral wat zich na de kamp afspeelde waar achteraf over gepraat werd. Khabib sprong over de omheining van de octagon en ging een teamgenoot van McGregor te lijf. Daarop brak de hel los, want in dat tumult sprongen ook twee teamgenoten van Khabib in de ring om McGregor aan te vallen.

Lees hier een uitgebreid verslag van de kamp en wat er zich daarna nog allemaal afspeelde.

Het werd al snel duidelijk dat de twee, en hun metgezellen, een straf boven het hoofd hing, al duurde het tot eind januari voor die ook echt uitgesproken werd. McGregor kreeg een boete van 50.000 dollar (44.000 euro) opgelegd en een schorsing van zes maanden, die wel met terugwerkende kracht werkt. Khabib kreeg echter een boete van maar liefst 500.000 dollar (440.000 euro) om de oren en een schorsing van negen maanden. Daar was de Rus natuurlijk niet mee opgezet. “Bullshit“, reageerde z’n manager achteraf.

Sounds like a party!

In Miami werkt McGregor, die ondertussen al sinds november 2016 wacht op een overwinning, nu echter aan z’n terugkeer. Naar alle waarschijnlijkheid lijkt dat een kamp te zullen worden tegen Donald ‘Cowboy’ Cerrone. Na een overwinning daagde die de Ier al uit en het duurde niet lang voor McGregor de uitdaging aanvaardde: “Sounds like a party!

Of de arrestatie van McGregor iets aan dat potentiële gevecht heeft veranderd, lijkt twijfelachtig. McGregor maakte naam door z’n straffe uithalen in de ring maar werd een superster door z’n uithalen naast de ring. Zijn trashtalk maakte hem de grootste ster in de sport en zorgde er ook voor dat hij met zowat alles weg kan komen. UFC-baas Dana White legt z’n kip met de gouden eieren niets in de weg. Een nieuwe arrestatie lijkt daar maar weinig aan te zullen veranderen.

Benieuwd naar de trashtalk van McGregor? Bekijk hier de 17 grappigste quotes van de koning van de trashtalk!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…