‘De Mol’ afvaller Jens: “Ik heb misschien te veel vertrouwen in de mensheid”

Het had niet mogen zijn, maar na zijn supersnelle exit vorig jaar, moet Jens nu al in de tweede aflevering De Mol verlaten. Net zoals vorig jaar is dat tot groot ongenoegen van de kijker want ook nu was Jens weer een publiekslieveling. In zijn exitinterview vertelt Jens alles over zijn onverwachte deelname.

Na zijn onverwachte terugkeer in de eerste aflevering van De Mol zal er ook deze week weer veel gesproken worden over Jens. Samen met Toon, die ook geliefd was bij de kijker, moest Jens deze week het spel verlaten.

Beetje naïef

Nu Jens naar huis is, weten we dus zeker dat hij niet op de hoogte was van zijn deelname. “Het was een complete verrassing. Ik heb misschien te veel vertrouwen in de mensheid en geloof altijd het goede. Toen bleek dat ik plots in De Mol zat, was echt een shock voor me (positief uiteraard!). Misschien ben ik toch een beetje naïef.”

Maar het plan van de makers had natuurlijk nooit gelukt als Jens’ vrouw Shana niet mee in het complot zat. “Het is onwaarschijnlijk hoe ze dit voor mekaar heeft gekregen. Als ik nu alle puzzelstukken samen leg, kom ik wel uit op het echte verhaal. De laatste vier weken voor vertrek heb ik echt keihard gewerkt om de vakantie te kunnen overbruggen omdat mijn agenda overvol stond. Shana heeft ook mijn valies gemaakt en alles geregeld.”

Fotograaf met een affaire

Jens reisde overigens niet alleen naar de Moezel, maar had een fotograaf bij “voor promotionele doeleinden”. Dat is ook het smoesje waardoor ze Jens konden overtuigen om de koekoeksklok mee te nemen. Bij de laatste stappen van het complot begon Jens zich toch vragen te stellen. “Toen ze vertelden dat we via Lanzarote gingen, vond ik dat echt absurd. Maar ik dacht van: ‘Ja, dit is om een mooie compensatie te geven omwille van de overboekte vlucht’.” Vanaf dan werd het alleen maar vreemder. “De taxi wissel kon ik niet begrijpen. De luchthaven was op 5 minuten en ik zei: ‘Zet ons af aan de luchthaven en wissel dan van auto’. Maar dat ging niet vertelden ze me.”

Helemaal op het einde begon Jens zich dan toch vragen te stellen. Al was zijn antwoord toch wat anders dan een deelname aan De Mol. “Ik dacht echt toen dat de fotograaf en de taxichauffeur iets hadden met elkaar. Ze praatten ook constant Spaans tegen elkaar en ik kon er weinig van maken. Toen de taxichauffeur binnen ging om ‘dag te zeggen’ moest de fotograaf ook plots dringend naar het toilet. Ik dacht echt dat die twee iets hadden. En ik maar wachten …”

24 uur op een wolk

Het ongeloof dat we bij Jens te zien kregen toen hij hoorde dat hij in De Mol zat, was dus niet gespeeld. “Het drong niet door. Ik leefde de eerste 24 uur precies op een wolk en ik kon het allemaal niet goed vatten. Pas later drong het echt door en kon ik ervan beginnen genieten.”

In die eerste 24 uur van het avontuur van Jens werd zijn vrijstelling gestolen uit de koekoeksklok. Maar Jens neem Uma dat niet kwalijk. “Het zou natuurlijk mooi geweest zijn moest die vrijstelling uiteindelijk voor mij zijn. Uma heeft evenveel recht op die vrijstelling als ik. Het was haar dan ook oprecht gegund!”

Dubbele eliminatie

De Mol Toon Jens
Play4

Jens moest in een dubbele eliminatie samen met Toon het spel verlaten. Daarbij werden ze aan elkaar gekoppeld door een relatieconsulente van Parship. Hoewel die samenwerking hem fataal werd, blijft Jens wel blij met z’n partner. “We zaten vrij snel op dezelfde golflengte. We waren zeer open tegenover elkaar omtrent de verdachte kandidaten.”

Het duo had ook een tactiek bedacht die hen had moeten helpen om te blijven. “We hadden een zeer goeie tactiek. Op ja-nee-vragen antwoordde ik altijd ‘ja’ en hij altijd ‘nee’. Zo hadden we zeker altijd een punt. Op de andere vragen probeerden we dan mooi te spreiden.” Maar die tactiek bleek dus niet te werken en het duo moest het spel verlaten. Dat kwam als een verrassing voor Jens. “Ik viel bijna van men stoel, ik kon het niet geloven! We waren echt 99 procent zeker dat we deze eliminatie zouden overleven. We hadden de test ook vrij snel ingevuld.”

Gelukkig kan Jens z’n vertrek deze keer beter relativeren dan vorig jaar. “De exit viel best mee. Ik had er geen verwachtingen van en heb volop genoten van alles, het eten, de opdrachten, ontspanning, de nodige consumpties in de late uurtjes …” Maar de mooiste herinnering van Jens was toch vooral het moment waarop hij besefte dat hij een deelnemer was van het tiende seizoen van De Mol.

De Mol is elke zondag om 19.50 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Wil je graag op de hoogte blijven van alles over De MolWord dan lid van onze Facebookgroep!

Meer
Lees meer...