De overheid zoekt multitaskende allesweters

Nee, geen politici. Die hebben we al genoeg. De Federale Overheidsdienst Financiën is op zoek naar een fiscaal controleur en dat zou jij kunnen zijn. Heb jij een bachelordiploma in een economische richting en zin in een geweldige uitdaging? They want you!

Maar wat doet een fiscaal controleur juist?

Je volgt fiscale dossiers op, communiceert met belastingplichtigen en stelt verslagen en processen-verbaal op. Daarvoor moet je de reglementering kennen als je broekzak of op zoek gaan naar de juiste informatie. Geen paniek, je hebt geen voorkennis nodig. Je krijgt namelijk eerst nog een opleiding en bakken hulp van je ervaren collega’s. Je controleert de strikte naleving van de regels en beantwoordt vragen in verband met belastingen. Ga je bij het inningsteam aan de slag, dan zal je ook allerlei betalingen verwerken en de boekhouding bijhouden van verschillende kantoren.

Is dat moeilijk?

Je moet als fiscaal controleur goed kunnen multitasken en zelf je werk kunnen organiseren. Bovendien evolueert fiscaliteit constant en moet je je dus geregeld bijscholen. Dat doe je gelukkig niet alleen, want de overheid voorziet opleidingen en cursussen tijdens je werkuren en je deelt je kennis altijd met je collega’s.

“Ik vind hier een goede balans tussen werk en privé” – Frederik Hubrechts

“Ik vind hier een goede balans tussen werk en privé, met glijdende werkuren”, vertelt Frederik Hubrechts (25), medewerker van P Expertise Hasselt. Met zijn diploma Toegepaste Economische Wetenschappen kon hij direct aan de slag bij FOD Financiën. “Verder is het leuk om veel afwisseling te hebben en de kans te krijgen om door te groeien. Het is mijn taak om de bezwaarschriften Personenbelasting te controleren en te onderzoeken of ze kloppen. We maken dan een gemotiveerde schriftelijke beslissing en leggen die uit aan de burger in kwestie. Dikwijls komen zij ook langs op kantoor om hun dossier te bespreken.”

Is het iets voor jou?

De FOD Financiën heeft 25 plaatsen voor mensen met een bachelordiploma in een economische richting. De opleiding krijg je on the job, dus over voorkennis hoef je je geen zorgen te maken. Hou jij van cijfers en heb je zin in een uitdaging? Solliciteer dan snel VOOR 2 december via jobfin.be.

Meer
Lees meer...