De terugkeer van dit ‘Familie’-personage is van korte, maar heftige duur

Maarten Van den Bossche (Michael Vroemans) is sinds begin deze maand na 3 jaar terug in ‘Familie’. Maar fans die hoopten dat hij voorgoed terug is, moeten we helaas teleurstellen. Michael Vroemans laat zelf weten dat zijn personage maar even terugkeert. Maar zijn terugkeer belooft wel heftig te worden. 

Het is een komen en gaan van personages in de VTM-soap Familie, nadat we afscheid moesten nemen van Leen (Cathérine Kools), Faroud (Begir Memeti) en de kleine Arthur, keerden Trudy (Silvia Claes), Bart (Chris Van Tongelen) en Jelle (Felix Jamaels) terug vanuit Los Angeles. En ook Maarten Van den Bossche (Michiel Vroemans) is al een tijdje terug, maar wat mogen we van Maarten verwachten?

“Buik vol van acteren”

Toen Michiel Vroemans in 2014 vertrok uit Familie, liet hij weten dat zijn afscheid definitief was. “Ik had destijds mijn buik vol van het acteren. Niet alleen in Familie, maar in het algemeen”, laat hij weten aan Primo. Hij liet toen ook weten dat als Maarten zou terugkeren in de soap, ze dan maar een andere acteur moesten zoeken. “Het was allemaal eventjes genoeg geweest. Ik had tijd nodig om te herbronnen en die heb ik voluit benut.”

Nu is hij toch al voor de tweede keer In september 2016 was hij even te zien via een Skypegesprek met de bomma. “Enkele weken later ging de telefoon opnieuw”, zegt Michael Vroemans in Gazet van Antwerpen. “Het schrijversteam opperde om een nieuwe verhaallijn rond Maarten te bedenken. Men wilde weten of ik wou terugkeren. Omdat het voor een bepaalde periode is, heb ik toegehapt.”

Enkele maanden

Maarten Van den Bossche keert dus maar voor enkele maanden terug. Maar die maanden zullen wel heftig zijn. Zo laat de acteur zelf weten. “Ik kan niet verklappen wat de reden van zijn terugkeer is, maar natuurlijk is het wel om meer dan een deel van het decor te zijn. Er staat Maarten wel wat te gebeuren.”

Fans hopen alvast op een heropflakkering van de romance tussen Maarten en Evy (Marianne Devriese), met wie hij in 2006 een tijdje een relatie had. Maar de eventuele relatie tussen de twee zou dan wel van korte duur zijn, aangezien Maarten Van den Bossche maar enkele maanden terugkeert. Tenzij het koppel samen vertrekt uit Familie of kiest voor een latrelatie, natuurlijk.

Of Maarten na zijn maanden nu nog een keertje terugkeert, houdt Michael Vroemans in het midden. “Ik sluit niet uit dat hij nog eens terugkeert. Het kan goed zijn dat ik volgend jaar weer een paar maanden in Familie te zien ben. Waarom niet?”

Meer
Lees meer...