De VS maakt zich klaar voor Alberto, de eerste tropische storm van het orkaanseizoen

De VS maakt zich klaar voor Alberto, de eerste tropische storm van het orkaanseizoen

Het Atlantische orkaanseizoen is al begonnen en de eerste storm Alberto is op weg naar de Verenigde Staten. Momenteel gaat het nog om een tropische storm, al neemt hij nog steeds in kracht toe. In de staten Florida, Alabama en Mississippi is dan ook noodtoestand van kracht.

De namen van de dodelijke stormen Harvey, Irma, Maria en Nate liggen nog vers in ons geheugen. Het Atlantisch orkaanseizoen van 2017 was dan ook een van de zwaarste en dodelijkste ooit met maar liefst tien orkanen. En dus wordt er met schrik uitgekeken naar het nieuwe seizoen dat dit weekend van start gaat.

Alberto: veel regen en overstromingen

De naam van de eerste storm van het nieuwe seizoen is Alberto. En hoewel die niet zwaar genoeg is om een orkaan genoemd te worden, wordt er toch veel schade verwacht. Alberto heeft namelijk windsnelheden tot 100 kilometer per uur en brengt vooral heel veel regenval met zich mee.

Er worden dus overstromingen verwacht en die kunnen veel schade veroorzaken. Daarom is in de staten Florida, Alabama en Mississippi de noodtoestand van kracht. Alberto zou de komende uren Florida bereiken en zo aan het vasteland gaan in de Verenigde Staten. De eerste beelden van de kust van Florida hieronder tonen al het effect van Alberto.

Opnieuw een zwaar orkaanseizoen?

Hoewel Alberto dus nog niet orkaan de boeken zal ingaan, zit de schrik in de regio er duidelijk in na het zware orkaanseizoen van vorig jaar. Meerdere specialisten wijzen er ook op dat zo’n jaar als 2017 eerder regel dan uitzondering zal worden. Daarnaast is het seizoen van 2018 ook iets vroeger begonnen dan voorspeld, een slecht voorteken?

Bekijk de eerste beelden van de tropische storm Alberto

Gesponsorde artikelen