Deze 25 idyllische steden en dorpjes in Europa spreken écht tot de verbeelding

Heb je geen zin om een fortuin te betalen aan een verre reis? Geen nood! Deze 25 plaatsen in Europa moet je gezien hebben! Van dorpjes tussen de Alpen tot pittoreske stadjes aan de Middellandse Zee, kortom deze lijst bevat genoeg voer voor inspiratie.

1. Cesky Krumlov, Tsjechië

iStock photo © RudyBalasko
Dit gezellig stadje in Tsjechië is perfect voor een romantische dagtrip. Cesky Krumlov ligt op twee uur van de hoofdstad Praag. De dunne straatjes met kasseien, de verschillende bruggetjes over de Vltavyrivier en de oude winkels scheppen een authentieke sfeer. In de zomermaanden kan je op de Vltavyrivier kayakken.

2. Colmar, Frankrijk

iStock photo © StevanZZ
Het stadje Colmar lijkt op het koninkrijk ‘Duloc’ uit film Shrek. Het ligt in de prachtige Franse streek de Elzas. Een mekka voor menig Bourgondiër. De kleine gekleurde huisjes met houten steunbalken zorgen voor een middeleeuwse sfeer.

3. Marsaxlokk, Malta

iStock photo © Oliver Malms
Dit is het belangrijkste visserstadje van Malta. Het kilmaat is er perfect, de zee helderblauw en in de restaurants is er keuze genoeg aan verse visgerechten. Echt een aanrader om te bezoeken!

4. Hallstatt, Oostenrijk

iStock photo © kotangens
Verse berglucht, een meer, Bierstuben, jodelaars, … Hallstatt heeft het allemaal. Na een vermoeiende bergwandeling kan je een plons nemen in het Halstattmeer om daarna een flinke pot bier te drinken in de typische Bierstuben. Genießen!

5. Brugge, België

iStock photo © emicristea
Je hoeft niet ver te reizen om één van de meest prachtige Europese stadjes te bewonderen. Brugge, het Venetië van het Noorden, geeft je het gevoel alsof je in de middeleeuwen bent. Als Belg mag je best fier zijn op dit stadje.

6. Bled, Slovenië

iStock photo © NevaF
Dit stadje aan het Bled-meer is zowel ’s zomers als ’s winters de moeite waard om te ontdekken. Op het eilandje in het midden van het meer is een feeëriek klooster gebouwd.

7. Bibury, Engeland

Saffron Blaze, Wikimedia Commons
Dit is het meest schattige dorpje in Engeland. De foto is genomen in de straat Arlington Row, een trekpleister voor toeristen. In Bibury kan je in de gezellige theehuizen genieten van ‘a cup of tea, just like in the old days’.

8. Albarracin, Spanje

iStock photo © JackF
Albarracin ligt in het Zuifden van Spanje. Vanuit Valencia ben je er op twee uurtjes. Dit dorpje is een Nationaal Monument.

9. Pucisca, Kroatië

iStock photo © mrak_hr
Kroatië heeft zich de laatste decennia meer en meer opengesteld voor toeristen. Pucisca, een cozy visserstadje aan de Dalmatische Kust, is echt een pareltje in dit Mediterraanse land. Een echte must see!

10. Eze, Frankrijk

iStock photo © GordonBellPhotography
Dit dorpje ligt niet ver van de Zuid-Franse stad Nice. Lekker uitblazen op deze heuveltop met zicht op de Middellandse Zee. Hemels!

11. Annecy, Frankrijk

iStock photo © RolfSt
We blijven nog even in het prachtige Frankrijk. Annecy is gebouwd rond een 14e eeuws kasteel en is omringd door de Alpen. Daarnaast heeft Annecy ook een magnifiek meer, wat van het stadje één van de meest schilderachtige plaatsen in Frankrijk maakt!

12. Manarola, Italië

iStock photo © Borut Trdina
Sweet baby jesus. De schoonheid van dit stadje is fenomenaal! Manarola ligt aan de Noord-Italiaanse kust. Deze plaats is één van de vele juweeltjes in la bella Italia.

13. Ittoqqortoormiit, Groenland

Berland, Wikimedia Commons
Ittoqqortoormiit. Moeite om de naam uit te spreken? Wel, het is net zo moeilijk om er te geraken. Eén keer per week kan je vanuit Ijsland naar Groenland vliegen. Daarna geraak je met een helicopter op deze afgelegen plaats aan een gletsjer. Het dorpje met kleurrijke houten huisjes, het adembenemende uitzicht en de rust zorgen voor een unieke belevenis!

14. Reine, Noorwegen

iStock photo © TomasSereda
Dit vissersdorpje in het Noorden van Noorwegen spreekt echt tot de verbeelding. Vang er zelf verse vis en neem een (frisse) duik in het zuivere water!

15. Mostar, Bosnië & Herzegovina

iStock photo © nightman1965
Tijdens de Balkanoorlog in de jaren ’90 werd de fantastische boogbrug op de foto, net als het stadje, helemaal vernield. Gelukkig is alles mooi gerestaureerd. Niet ver van Mostar ligt Blagaj, ook zeker de moeite om te bezichtigen!

16. Odense, Denemarken

iStock photo © Westersoe
Odense mag dan wel de grootste stad van Denemarken zijn, als je er rondwandelt merk je onmiddellijk dat het de charme heeft van een klein stadje. De pittoreske huisjes en smalle straten laten ‘het big city life-gevoel‘ links liggen.

17. Freiburg, Duitsland

iStock photo © Achim Prill
Deze stad in het Zuid-Westen van Duitsland telt zo’n 230.000 inwoners. Toch lijkt het geen grote stad door de groene omgeving waarin Freiburg gelegen is. Daarnaast vind je in de stad zelf ook veel groene plekjes. Het is een echte fietsstad dus doe dat strakke fietsbroekje maar aan en ontdek deze typisch Duitse stad.

18. Goreme, Turkije

iStock photo © danishkhan
Holy shit! Hoe uniek is dit landschap? Deze puntige rotsen vind je zelfs tussen de gebouwen in het stadje. Goreme werd gebouwd door de Romeinen. Sommige huizen werden zelfs in de rotsen gemaakt. Turkije heeft écht wel veel te bieden.

19. Gent, België

iStock photo © bc173
Gent, één van de mooiste steden van ons Belgenlandje, mag zeker niet ontbreken in deze lijst. Deze middeleeuwse stad heeft talloze prachtige plekjes en is dé meest begeerde stad door studenten. Hier kan je uren rondwandelen zonder je te vervelen.

20. Ljubljana, Slovenië

iStock photo © kasto80
Dit is de idyllische hoofdstad van Slovenië. De graad van gezelligheid is gewoon te hoog om deze stad niet op te nemen in deze lijst!

21. Torun, Polen

Istockphoto
Ben je op reis in Polen en je wilt de drukte van de steden Warschau en Krakau ontvluchten? Dan is Torun the place to be. Dit stadje in het noorden van Polen is een echt pareltje!

22. Rothenberg, Duitsland

iStock photo © Robert_Ford
Epic cuteness. Als je door dit dorpje wandelt waan je jezelf in een sprookjeswereld. Loop je er te dicht bij de huizen? Dan moet je wel opletten voor je hoofd wanneer de raamkleppen van de huizen plots allemaal tegelijk opengaan. Het kan wel eens gebeuren dat een hele straat random in koor een liedje begint te zingen (grapje).

23. Arosa, Zwitserland

iStock photo © EyeEm
Raclette, bier en bergen. Wat moet een mens meer hebben? Dit is zelfs één van de favoriete reisbestemmingen van de Engelse koninklijke familie en zij willen natuurlijk enkel het beste.

24. Bergen, Noorwegen

iStock photo © Cn0ra
Deze stad werd in 1070 v.C. gesticht en ligt aan de Westkust van Noorwegen. De pittoreske huisjes, de prachtige havens en de omringende natuur van Bergen moet je gezien hebben!

25. Fira, Griekenland

iStock photo © mbbirdy
Griekenland telt ontzettend veel eilandjes. Eén van de mooiste is het eiland Santorini. Hier vind je op de heuvelwanden prachtige witte huisjes met blauwe daken. Daarnaast is het uitzicht op de Middellandse zee fenomenaal. Om van weg te dromen!Bron: World of Wanderlust
Meer
Lees meer...