Deze 8 modetrends voor mannen scoren sowieso deze winter

Dit jaar gaat ongetwijfeld de geschiedenisboeken in. Je kan het dan ook maar beter in stijl afsluiten met een splinternieuwe outfit. Met deze 8 modetrends scoor je sowieso deze winter:

1. Word een waar stijlicoon met het klassieke kostuum …

Als man scoor je dit najaar dubbele punten met een klassiek kostuum, liefst nog the real deal in drie delen mét gilet of de colbert met een dubbele rij knopen. Beide kan je trouwens ook combineren met een meer casual outfit, al kies je dan beter voor een oversized colbert. Ga voor een kostuum in tijdloos zwart of met een krijtstreep en combineer met een paar zeer stijlvolle herenschoenen.

2. … en draag er een subtiel horloge om je pols bij

Deze winter mogen de opvallende, grote horloges even in de kast blijven. Deze keer geen extravagante eyecatchers om je pols, maar simpel minimalisme. Kies voor een smal horloge met eenvoudige lederen band in één kleur. Of ga voor een smartwatch in dezelfde stijl.

3. Of kies voor breedgeschouderde silhouetten

Mannen die niet van nature breedgeschouderd zijn, creëren dit najaar een hoekig silhouet dankzij een mantel met rechte snit. Schoudervullingen voor mannen zijn namelijk in en jassen, colberts en mantels mogen overdreven breed en recht zijn. Kies voor een exemplaar in neutrale kleuren zoals zwart, blauw, grijs of bruin en combineer met een meer geklede broek.

4. Maar ook het leer is terug van weggeweest …

De leather look is een tijdje weggeweest uit de mannelijke kledingkast, maar deze herfst is hij helemaal terug. Vooral de stoere zwarte leren jas is een absolute must-have voor mannen. Al kan je je ook zeker eens wagen aan een strakke lederen broek of een paar lederen laarzen.

5. … al dan niet gecombineerd met een vleugje exotische folklore

Deze winter halen we de inspiratie voor onze motieven uit de folklore in het Midden-Oosten, India en Scandinavië. Van paisley tot fijne exotische patronen en strakke Scandinavische lijnen, je vindt ze op truien, shirts, hoodies en accessoires.

6. Logo’s, logo’s everywhere

Show jij graag met je merkkledij? Deze winter mag je je schaamteloos laten gaan, want logo’s mogen weer opzichtig getoond worden, zoals bij deze Tommy Hilfiger jas. Draag het op je T-shirt, sportkleding, jas, schoenen, rugzak of muts. Het hoeft overigens niet enkel over kledingmerken te gaan, ook T-shirts met logo’s van voedselmerken of gebruiksvoorwerpen zijn helemaal oké!

7. Haal de panter in jezelf naar boven …

Ja, je leest het goed. De panterprint is dé trend om mee te experimenteren deze winter. Val je graag op, dan kan je perfect gaan voor een T-shirt of jas met voering in panterprint. Combineer met zwart om het niet te kitscherig te maken. Is dat wat too much voor jou, dan is een accessoire of detail in panterprint het ideale alternatief. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze geweldige herensneakers met detail in pantermotief?

8. … of hul je in een dikke, gewatteerde winterjas in donkere kleuren

De puffer jack was vorige winter al in opmars bij de herenjassen en blijft ook dit najaar zeer populair. Kies voor een exemplaar in donkere kleuren en trotseer de kou met een gewatteerde winterjas als toonbeeld van klasse.

Ben je klaar om het najaar in stijl in te zetten en de winter in te gaan als een echte klassebak? Neem dan snel eens een kijkje op de website van de Bijenkorf en begin je zoektocht naar je modebewuste outfit voor de donkere herfst- en wintermaanden.

Meer
Lees meer...