Left Right
scrollTop top

Duitse voetbalploeg doet aan social distancing op het veld en verliest 37-0


voetbal
© Shutterstock

Ook in de sportwereld is de impact van het coronavirus gigantisch. Maar wat tijdens een voetbalwedstrijd in de lagere regionen in Duitsland gebeurde, tart wel alle verbeelden. Daar verloor de ploeg SG Ripdorf/Molzen II met 37-0 van SV Holdenstedt II nadat ze maar met zeven spelers op het veld verschenen en aan social distancing deden tijdens de match.

Het opmerkelijke voetbalverhaal begon toen de spelers van SV Holdenstedt II tijdens een vorige wedstrijd in contact waren geweest met een tegenstander die besmet was met het coronavirus. Alle spelers van club ondergingen een coronatest en bleken zelf negatief.

De incubatieperiode voor het coronavirus kan echter tot twee weken duren. Daarom is het aangeraden om in quarantaine te gaan en het resultaat van een tweede test af te wachten. SG Ripdorf/Molzen II stelde daarom voor om de wedstrijd uit te stellen, maar dat zag Holdenstedt niet zitten.

Zeven spelers

Uit vrees voor besmettingen zegden heel wat spelers van Ripdorf af voor de wedstrijd. Uiteindelijk kon de club amper zeven spelers overtuigen die het toch wilden riskeren. “We zijn de zeven spelers die zich vrijwillig hebben aangemeld dankbaar, anders zou de club een boete van € 200 hebben gekregen voor het staken van de wedstrijd. Dat is veel geld voor ons, vooral tijdens de pandemie”, zei voorzitter Patrick Ristow tegen ESPN.

Die zeven spelers wilden er echter wel alles aan doen om contact te vermijden met hun tegenstanders, die mogelijk besmet waren.

Geen duels

“Toen de wedstrijd begon, gaf een van onze spelers de bal naar de tegenstander en liep ons team naar de zijlijn. Holdenstedt scoorde, maar de scheidsrechter gaf onze aanvoerder een kaart voor onsportief gedrag”, legt Ristow uit. “De spelers van Holdenstedt begrepen het niet. Maar we wilden niets riskeren. De rest van de wedstrijd kwamen onze spelers wel opnieuw op het veld, waar ze gewoon bleven staan. Ze gingen geen directe duels aan en hielden zich aan de regels voor social distancing, waarbij ze twee meter tussen hen en Holdenstedt-spelers hielden.”

Holdenstedt was meedogenloos en scoorde 37 doelpunten. De coach van de club, Florian Schierwater, zei na de wedstrijd tegen Altmark Zeitung dat er volgens hem “geen reden was om de wedstrijd af te blazen”.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588