Gin-tonic is so 2016, koffie-gin-tonic wordt de hype van 2017

Het einde van de hype rond gin-tonic is al vaak voorspeld, maar het drankje blijft populair. Dat blijft het waarschijnlijk ook in 2017, al wordt het volgens sommigen wel een beetje anders. In het Verenigd Koninkrijk is het namelijk steeds meer de gewoonte om een beetje koffie toe te voegen aan gin-tonic. Het zou niet alleen lekker zijn, maar ook een opkikker geven en wordt daarom ‘Turbo G&T’ genoemd.

Wij zijn gin-tonic nog niet beu, maar in het Verenigd Koninkrijk maken ze hem dus steeds vaker een beetje anders. Door koffie toe te voegen aan de cocktail kunnen de Britten hun liefde voor gin en koffie combineren. De koffie zou goed samen gaan met de bitterheid van de tonic en de kruiden in de gin.

Het maken van een koffie-gin-tonic is wel niet eenvoudig, want volgens de kenners moet je daarvoor cold brew koffie gebruiken. Dat krijg je door koffiebonen een nacht te laten weken in koud water. Daardoor zou de zuurtegraad van de koffie lager zijn en de combinatie met gin-tonic beter.

Zo maak je de perfecte koffie-gin-tonic:

  • Veel ijs
  • 4 cl gin
  • 1 cl cold brew koffie
  • Aanlengen met tonic
  • Afwerken met een schijfje citroen

En zo ziet dat er dan uit:

Meer
Lees meer...