Greenpeace plakt posters van verouderde Magnette en De Croo aan partijbureaus: “Trots dat ik in 2020 voor het klimaat heb gekozen”

Enkele activisten van de milieuorganisatie Greenpeace hebben posters geplakt op de vensters van de partijbureaus van PS en Open Vld in Brussel. Daarop zijn formateurs Paul Magnette (PS) en Alexander De Croo (Open Vld) te zien met een verouderd gezicht, inclusief rimpels en grijze haren. “Trots dat ik in 2020 voor het klimaat heb gekozen”, is er op de poster ook te lezen.

De posters van de verouderde Vivaldi-partijvoorzitters doen al langer de ronde online. Greenpeace lanceerde ze om de regering in wording aan te sporen om veel aandacht te hebben voor het klimaat.

“Wij verwachten concrete ambitie én actie: minstens 65 procent CO2-reductie tegen 2030 en een stevig en participatief actieplan in de eerste honderd dagen van de nieuwe regering om ons daarnaar op weg te zetten”, laat Greenpeace weten aan de Mediahuis-kranten.

(Money time voor Vivaldi: begroting op tafel, en dan moet ook over pensioen van 1.500 euro gepraat worden.)

Samenwerking met Youth For Climate

De afgelopen weken hebben al meer dan 5.000 sympatisanten via de website van Greenpeace een mail naar de Vivaldi-voorzitters gestuurd. Daarin eisen ze “een klimaatregering”.

Vorige week wachtten activisten van Youth for Climate en Greenpeace de formateurs nog op aan het koninklijk paleis. Hun boodschap: “Ons klimaat, uw mandaat.”

“We zullen hen blijven confronteren met hun politieke verantwoordelijkheid om met oplossingen te komen voor de huidige klimaat- en biodiversiteitscrisis”, klinkt het nog.

(We hebben bijna geen namen meer voor orkanen dit jaar.)

Meer
Lees meer...