Hoe geraak je aan de goedkoopste vliegtuigtickets? Niet door lang op voorhand te boeken

Hoe geraak je aan de goedkoopste vliegtuigtickets? Niet door lang op voorhand te boeken

Hoe zorg je ervoor dat je je niet blauw betaalt aan een vliegtuigticket? Er zijn al heel wat studies de revue gepasseerd die beweren de ideale manier te hebben gevonden. Wat blijkt nu? Het is veel belangrijker om zorgvuldig je vlucht uit te kiezen dan lang op voorhand te boeken, volgens Tim Lyon, managementdirecteur bij American Airlines.

Het is ondertussen een echte kunst geworden om vliegtuigtickets goedkoop te bemachtigen. Daarbij kan Expedia ons misschien wel helpen. De bookingsite heeft een tweede jaarrapport gepubliceerd en daarin worden alle reisdata van de wereld geanalyseerd. Wat blijkt? Voorlopig vind je de beste ticketdeals in het weekend. En je bespaart nòg meer geld op je vliegtuigticket door op rustige dagen te vliegen.

Lang op voorhand boeken zorgt er dus niet per se voor dat je het goedkoopste ticket bemachtigt, beweert managementdirecteur van American Airlines Tim Lyon. “Op het einde vliegen de zitplaatsen toch de deur uit, en wat wij als management doen, is zorgen voor de hoogste inkomsten”. Hoe meer mensen een bepaalde vlucht kiezen, hoe hoger de prijzen dus liggen.

Het klinkt als logisch advies, maar vliegtuigmaatschappijen baseren hun prijzen van vliegtuigtickets gewoon op de hoeveelheid mensen die een bepaalde vlucht willen nemen op een bepaalde dag. Door je vlucht op een vroeger of later moment te leggen (dat kan tijdens de dag, de week of buiten het reisseizoen), verhoog je als reiziger je kansen aanzienlijk op betaalbare tickets. Dat wil dus ook zeggen dat wanneer er een geringe vraag is naar een bepaalde vlucht en er lege stoeltjes overblijven, de maatschappijen geneigd zijn om hun prijzen te laten zakken. ’t Zijn dus die vluchten die je te pakken moet zien te krijgen!

Bron: Business Insider

Gesponsorde artikelen