Zeg kaalheid vaarwel met deze nieuwe technologie: even makkelijk als een pet opzetten

Man kapper pet kaal
Pexels

De grootste angst van bijna alle mannen, kan binnenkort wel eens verleden tijd zijn. De onderzoeksuniversiteit van Wisconsin heeft namelijk een technologie ontwikkeld, waardoor haarverlies teruggedraaid kan worden. Die is helemaal niet ingrijpend en heeft dus geen akelige bijwerkingen.

Veel mannen gaan mutsen of petten dragen op het moment dat ze te veel haar beginnen te verliezen, omdat ze zich schamen voor hun kale knikker. Maar binnenkort wordt het misschien wel nét zo makkelijk om dat haarverlies terug te draaien. Een onderzoeksuniversiteit uit Wisconsin heeft namelijk een technologie ontwikkeld, die slapende haarzakjes opnieuw haar laat produceren.

Slapende haarzakjes opnieuw activeren

Kaal Seinfeld
Giphy

De technologie is gebaseerd op apparaten die de dagelijkse lichaamsbeweging van een mens opvangen. De energie die daarmee opgewekt wordt, gebruikt het apparaatje dan om – in dit geval – slapende haarzakjes, die normaal haar produceren, opnieuw te activeren.

De technologie stimuleert de huid met zachte prikkels op een lage frequentie. Op die manier worden slapende haarzakjes aangezet om opnieuw haar te gaan produceren. Met andere woorden: er ontstaan geen nieuwe zakjes, maar diegene die zijn stilgevallen, zullen (deels) weer beginnen werken.

Niet voor biljartballen

Kaal
Giphy

Wat houdt dat nu precies in? Wel, het wil zeggen dat de technologie een oplossing kan zijn voor mannen (en vrouwen) die in een beginnend stadium van haarverlies zijn. Mannen die al jaren een biljartbal als hoofd hebben, zullen dus niet meer geholpen kunnen worden.

De wetenschappers zijn heel optimistisch over hun tests. Voorlopig is de technologie alleen op muizen geprobeerd, maar waren de resultaten heel positief. De onderzoekers hopen zo snel mogelijk op mensen te mogen testen, zodat ze hun technologie op de markt kunnen brengen.

Gesponsorde artikelen