Kanye West vraagt patent aan op slogan “West Day Ever”

Kanye West wil een patent op z’n nieuwste slogan West Day Ever. Hij wil het zinnetje op meer dan 100 verschillende soorten kledij drukken. Het gaat onder andere om T-shirts, sweaters, kinderkleren en strings.

Kanye West is ondertussen al veel meer dan gewoon een rapper. De muzikant mag zich ondertussen ook al songwriter, producer, componist, mode-ontwerper, ondernemer én presidentskandidaat noemen. En daar wil hij binnenkort ook nog de titel “patenthouder” aan toevoegen.

West Day Ever

https://twitter.com/kanyewest/status/1276495666781528066

Kanye West heeft namelijk een patent aangevraagd op z’n slogan West Day Ever, een combinatie van z’n naam en de uitspraak “best day ever“. Hij wil die slogan namelijk graag op een hele reeks kledingstukken drukken. Het gaat onder andere om T-shirts, sweaters, joggingpakken, schoenen, strings en kinderekleren.

Gap

Kanye gebruikte die slogan voor ’t eerst toen ie aankondigde dat z’n merk Yeezy een tienjarige deal met modemerk Gap had gesloten. Met de deal keert de ontwerper een klein beetje terug naar z’n roots, want als tiener werkte hij in winkels van Gap.

Presidentiële slogan?

Of West Day Ever ook de slogan van de presidentiële campagne van Kanye West wordt, is nog niet bekend. De echtgenoot van Kim Kardashian West kondigde afgelopen weekend aan dat hij de derde kandidaat zou worden om in november huidig Amerikaans president Donald Trump op te volgen.

https://twitter.com/kanyewest/status/1279575273365594112

Als Kanye het meent, zal het sowieso geen gemakkelijke opgave worden. In zes van de vijftig Amerikaanse staten kan hij zich namelijk al geen kandidaat meer stellen, omdat de uiterste inschrijvingsdatum daar al overschreden is.

Het gaat om de staten North Carolina (3 maart), Texas (11 mei), New York (26 mei), Maine (1 juni), New Mexico (25 juni) en Indiana (30 juni). Het is ook nog niet helemaal duidelijk of Kanye West zich écht kandidaat stelt voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Meer
Lees meer...