Leah Thys wordt 75: ‘Thuis’-collega’s verrassen jarige Marianne aan de deur

Leah Thys, beter bekend als Marianne Bastiaens uit Thuis, werd afgelopen zondag 75 jaar. Door de coronacrisis kon dat helaas niet gevierd worden met een groot feest. Daarom besloten enkele Thuis-collega’s om haar een verrassing aan huis te brengen.

https://www.instagram.com/p/CASESHFlJmF/

Ondanks de coronacrisis wilden Thuis-acteurs Tine Priem (Tamara Vereken), Wim Stevens (Tom De Decker) en Marleen Merckx (Simonne Backx) de 75ste verjaardag van diva Leah Thys niet zomaar laten voorbijgaan. Ze gingen (op een veilige afstand en in de open lucht) op bezoek bij de first lady van de VRT-soap met een grote doos vol verjaardagskaartjes van al haar fans.

“Ik denk dat je wel tijd hebt om die te lezen”, zei Marleen Merckx in het filmpje. Bovendien namen de Thuis-acteurs bloemen en taart mee voor de jarige. Leah Thys liet weten erg blij te zijn met de attenties en superdankbaar te zijn dat ze na 25 jaar Thuis nog altijd zoveel warmte mag voelen van de kijkers. “Een hele mooie verjaardag!”, besluit ze.

Opnames met social distancing

vrt

Door het coronavirus konden er geen nieuwe afleveringen van Thuis gedraaid worden. Er zouden teveel praktische problemen zijn om de opnames te laten doorgaan, liet de productie weten. De soap eindigde dan ook op vrijdag 24 april met een pré-seizoensfinale van vijftig minuten.

Aanvankelijk werd gemeld dat we ten vroegste na de zomer nieuwe afleveringen mogen verwachten, maar dat lijkt nu misschien toch nog anders uit te draaien.

De ploeg van Thuis zou namelijk onderzoeken of het mogelijk was om de opnames opnieuw op te starten in veilige omstandigheden. Enkele acteurs van de reeks trokken de opnamestudio in voor een proefdag. Ze speelde enkele scènes op anderhalve metal afstand en dat bleek nog te lukken ook.

“De ploeg heeft in veilige omstandigheden kunnen werken en heeft een Thuis kunnen maken die zijn plek verdient op Eén. Altijd, en misschien nu wel net meer, moet Thuis er gewoon zijn”, klinkt het bij Olivier Goris, netmanager van Eén.

Of er voor de zomer dan toch nog nieuwe afleveringen verschijnen, weten we over een week.

Meer
Lees meer...