Mensen die emoji’s gebruiken hebben meer seks

Emoji face
GettyImages

Emoji’s versturen via je smartphone, we doen het allemaal wel eens. De leuke kleine tekeningetjes zijn niet zo onschuldig als ze lijken. Mensen die vaker emoji’s sturen tijdens het chatten, daten meer en hebben vaker seks. Dat bewijst een nieuwe studie van het Kinsey Institute in Indiana.

Als je vaak emoji’s stuurt tijdens het chatten, dan kan het wel eens zijn dat je meer seks hebt. Dat bewijst een nieuwe studie uit de Verenigde Staten. De researchers deden onderzoek bij meer dan 5.000 deelnemers en de resultaten werden al snel duidelijk. Personen die online meer gebruik maken van emoji’s gaan sneller op hun eerste date én hebben meer seks.

Aubergine
Giphy

In tijden van Tinder kan het je absoluut niet verbazen dat geschreven communicatie steeds belangrijker wordt in ons leven. Maar een emoji op Tinder sturen zorgt er niet automatisch voor dat je meer seks hebt in je leven.

Snellere connecties

De studie kon namelijk geen oorzakelijk verband vinden tussen emoji’s en hoe vaak je seks hebt. In het onderzoek kan je lezen dat: “Het gebruik van emoji’s staat mensen die aan het daten zijn toe om affectieve connecties te leggen met elkaar.” Volgens die bevinding zouden mensen die veel emoji’s sturen sneller een kans hebben om van bil te gaan.

Ben je aan het wachten een antwoord dat vertelt welke emoji’s het meest tot seks leiden, dan moeten we teleurstellen. De verschillende onderlinge betekenissen van emoji’s werden niet in detail onderzocht. Er kon dus niet afgeleid worden welke emoji’s gebruikt worden voor seksueel getinte berichten.

Conclusie

Ben je de persoon die vaak emoji’s gebruikt, dan ben je waarschijnlijk goed met het soort contact dat leidt tot seksueel getinte berichtjes. Hier en daar een emoji tussen je berichten sturen, is een goede eerste start. Maar is het een goed idee om je Tinderdate te stalken met 15 emoji’s van een aubergine? Absoluut niet. Kan je het proberen? Ja, maar niet verrast zijn als je match dan ineens wordt opgeheven.

Gesponsorde artikelen