Left Right
scrollTop top

Muzikale grootheden Mick Jagger en Dave Grohl lanceren lockdown-single


Dave Grohl Mick Jagger
© YouTube

Verrast worden, het blijft een fijn gevoel. De verrassing was groot toen we plots een bericht in onze mailbox kregen dat Mick Jagger, de frontman van The Rolling Stones, en Dave Grohl, de leider van Foo Fighters, samen hadden gewerkt om het nummer Eazy Sleazy op te nemen.

Het hardrocknummer werd geschreven door Mick Jagger. Jagger is dan ook aan de zang te horen, terwijl Grohl het muzikale aspect verzorgt. Grohl doet de achtergrondzang en speelt drums, bas en elektrische gitaar op het nummer. De twee wilden dit nummer lossen om hun respectievelijke fans een hart onder de riem te steken.

Eazy Sleazy

Het nummer refereert zowel tekstueel als muzikaal aan de coronatijden waar we nu in leven. Grohl heeft het over muzikaal opgekropte energie. Jagger zingt over “prison walls“, online meetings, nepapplaus op televisie en complottheorieën rond Bill Gates. Met donkere en sardonische humor, maar vooral met muziek wilden de twee deze tijd tackelen.

De 52-jarige Dave Grohl laat nog weten dat hij het een hele eer vond om met de 77-jarige Mick Jagger samen te werken, “meer dan een droom die uitkomt.” In de video zien we Mick Jagger vanuit zijn eigen huis en Dave Grohl in de studio van Foo Fighters.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…