Left Right
scrollTop top

Mocht er nog iemand twijfelen, Iraanse leider heeft zopas opnieuw Holocaust in vraag gesteld


Mocht er nog iemand twijfelen, Iraanse leider heeft zopas opnieuw Holocaust in vraag gesteld

Ali Khamenei, de opperste leider van Iran, heeft een video uitgebracht waarin hij niet alleen de Holocaust in vraag stelt, maar ook zegt dat de Westerse leiders liegen als ze zeggen dat ze tegen terrorisme en de Islamitische Staat zijn.

Ali Hosseini Khamenei is de Iraanse grootayatollah. Hij is sinds 1989 de leider van Iran. Hij volgde toen Ayatollah Khomeini op. Net als zijn voorganger Khomeini heeft Khamenei een bijna onbeperkte macht over alle staatsinstellingen.

Khamenei vond het nodig om op de dag dat de wereld de Holocaust herdacht een video uit te brengen met Engelstalige ondertitels, getiteld Are the Dark Ages Over? Daarin trekt hij de echtheid van de Holocaust nog maar eens in twijfel. In de video zijn ook Holocaustontkenners te zien.

Twijfel

“No one in European countries dares to speak about the holocaust while it is not clear whether the core of this matter is reality or not… Even if it is a reality, it is not clear how it happened. Speaking about Holocaust and expressing doubts about it is considered to be a great sin. If someone does this, they stop, arrest, imprison and sue him. This is while they claim to be the supporters of freedom” zegt Khamenei.

En: “This is the ignorance that exists in today’s world. We should be awake. You dear brother, dear people of Iran, Muslims in the great Islamic Ummah and officials in different countries, should know that we can stand up against the ignorance.”

Islamitische Staat

Khamenei komt in de video ook terug op een ander van zijn paradepaardjes: namelijk dat hij gelooft dat Islamitische Staat een terreurbeweging is die door de Amerikanen en het Westen opgezet is om de “echte” islam te beschadigingen. Hij noemt de Westerse leiders “leugenaars wanneer ze stellen dat ze tegen terrorisme en ISIS zijn”.

De Iraanse president is deze week voor het eerst op Europees grondgebied. Nu een deel van de sancties tegen het land zijn opgeheven, willen Europese ondernemingen zo snel mogelijk voor vele miljarden euro’s zaken doen met Iran. Ons land staat op de eerste rij te popelen, gesteund door onze regering.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…