Netflixreeks ‘Kaleidoscope’ is gebaseerd op waargebeurde feiten

De best bekeken Netflixreeks van het moment is het originele Kaleidoscope. De serie vertelt het verhaal van een overval, maar wat Kaleidoscope zo bijzonder maakt, is dat je de afleveringen in eender welke volgorde kan bekijken. Maker Eric Garcia heeft nu nog een interessant weetje vertelt over de reeks.

Kaleidoscope is misschien wel de meest unieke reeks ooit. De Netflixserie is zo opgebouwd dat je alle afleveringen in willekeurige volgorde kan kijken. Omdat je ‘White’ wel als laatste moet opsparen, blijven er zo 5.040 mogelijke volgordes over om de reeks te bekijken. Enkele tips over de beste volgorde, vind je hier. Alle volgordes vertellen hetzelfde verhaal, maar geven je andere inzichten in de verschillende personages.

Waargebeurde feiten

Het verhaal volgt een overval van 24 jaar voor de overval tot 6 maanden na de feiten. Maker Eric Garcia vertelt nu over hoe hij op het idee van de overval kwam. “Het is gebaseerd op iets dat had kunnen gebeuren”, vertelt Garcia in een interview voor Tudum van Netflix.

Daarbij haalde hij de mosterd bij orkaan Sandy, die in oktober 2012 voor enorme schade zorgde in de Verenigde Staten. “Na orkaan Sandy gingen er obligaties voor zo’n 70 miljard dollar verloren omdat een kelder van de DTCC overstroomde. In die kelder werden heel wat obligaties van grote banken bewaard. Dat zette me aan het denken: ‘Wel, dat zou de perfecte cover-up zijn voor een grootschalige overval’.” En zo kwam Garcia dus op het meesterplan dat de bende van Leo Pap (Giancarlo Esposito) gebruikte in Kaleidoscope.

Bekijk hier nog eens de trailer voor Kaleidoscope:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...