Left Right
scrollTop top

New York City: 15 plekken om naartoe te gaan als je de massa beu bent


New York
© iStock

New York City heeft niet voor niets als bijnaam: ‘the city that never sleeps‘. En met 10 miljoen inwoners en een pak toeristen op één eilandje kan het er best wel druk worden. Maar voor wie weet waar te zijn, is er nog rust te vinden in New York City. 

1. Inwood Hill Park, Manhattan

Dit park langs de Hudson, dat zich uitstrekt van 200th Street tot het noordelijkste puntje van Manhattan bevat het laatste stukje natuurlijk bos in heel New York City. Er is weinig bezoek omdat het ver van de rest ligt… wat het voor jou een stukje ongerept paradijs maakt. 

2. Noguchi Museum, Queens

Musea zijn nooit de wildste plekken, maar met de kunstwerken van de Japans-Amerikaanse Isamu Noguchi wordt dat nog versterkt: ze zijn immers gemaakt om introspectie en tranquiliteit op te wekken. 

3. Elevated Acre, Manhattan

Een geheim zelfs voor veel New Yorkers. Je bereikt het door een roltrap te nemen tussen twee gebouwen aan 55 Water Street in het Financial District. 

4. Fort Totten, Queens

Een ruïne in New York: ook dat bestaat nog. Officieel is het een state park, maar er is niet veel geld om het te onderhouden. De gebouwen, daterend uit de tijd van de Burgeroorlog, zijn nochtans impressionant. 

5. Burp Castle, Manhattan

Laat je niet misleiden door de naam: in deze bar moet je zo stil mogelijk zijn. De barmannen zijn gekleed als monniken, zoals degene die onze abdijbieren maken. Belgische bieren drinken zou er geen probleem mogen zijn. 

6. Brooklyn Botanic Garden

Ideaal voor wie genoeg heeft van gebouwen. 

7. North Woods, Central Park, Manhattan

Dit is voor al wie niet enkel de toeristische route in Central Park wil nemen, maar helemaal naar het noorden wandelt, voorbij 96th Street. 

8. Panorama of the City of New York, Queens Museum, Queens

Voor wie New York wil aanschouwen zonder de toeristen… of voor wie hoogtevrees heeft en de Empire State Building of de Chrystler Building niet op durft. 

9. Conservatory Garden, Central Park, Manhattan

Oké, dit is een beetje vals spelen want het ligt vlak naast Fifth Avenue. De formele, statige tuin is echter een rustpunt in de drukke New Yorkse buitenwereld. 

10. Green-Wood Cemetery, Brooklyn

Een rustpunt, en niet alleen voor de doden. Met dank aan de lanen, bomen en meren. 

11. Milstein Hall of Ocean Life, American Museum of Natural History, Manhattan

American Museum of Natural History
Niet goed duidelijk waarom, maar de hal en de enorme blauwe vinvis trekken amper bezoekers. Er zijn wel 750 zeedieren te vinden, dus je hoeft je niet meteen eenzaam te voelen.

12. Governors Island

Waarschuwing: niet in de zomer! Dan worden er festivals en feestjes georganiseerd, maar daarbuiten ligt het er verlaten bij. Ideaal voor unieke uitzichten op het eiland Manhattan. 

13. Rose Main Reading Room, New York Public Library, Manhattan

Je bent er niet bepaald alleen, maar een massa kan je het ook niet noemen en rustig is het er wel. 

14. Gantry Plaza State Park, Queens

Een park aan de East River met prachtige uitzichten op Midtown skyline. Tip: ideaal voor een zonsondergangfoto!

15. The New York Earth Room, Manhattan

Dit kunstwerk van Walter De Maria bevindt zich in SoHo. Het is een kamer vol aarde en zo ruikt het ook. Voor de rest is het er extreem stil.  Bron: Mashable

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…