Left Right
scrollTop top

Nieuw op Netflix deze week: nieuwe seizoenen van ‘Narcos: Mexico’ en ‘Las Chicas Del Cable’, de romcom ‘To All The Boys: PS I Still Love You’ en de datingshow ‘Love Is Blind’


We zitten halverwege februari, Valentijn is net gepasseerd. De timing van Netflix is weer feilloos, want net deze week presenteren ze ons een gloednieuwe datingshow en een vervolg op de filmhit To All The Boys I’ve Loved Before. Voor de singles onder ons: gelukkig zijn er ook nog gewoon een aantal nieuwe series.

Series

Toen de verhaallijn van Narcos in Colombia afgewikkeld leek, kregen ze bij Netflix een briljant idee: wat als we de actie nu eens gewoon van plaats veranderen? Ze kwamen uit bij de ambities van Miguel Ángel Félix Gallardo en zijn Guadalajara-kartel en zo was er meteen een nieuw waargebeurd verhaal te vertellen. Narcos: Mexico sloeg aan en Netflix had opnieuw een topreeks in handen.

De formule is gekend en het verhaal wordt ook in het tweede seizoen vanuit twee perspectieven verteld: dat van de DEA en dat van het kartel zelf. Wie dus geen genoeg kan krijgen van (waargebeurde) misdaadverhalen kan hier gerust aan beginnen. Ook bij Netflix kunnen ze op hun twee oren slapen, want als er één cynische zekerheid is in de wereld is dat ook de drugoorlogen altijd een bron van inspiratie zullen kunnen blijven.

Ook in het Spaans, maar met het Spanje van de jaren dertig als plaats van actie: Las Chicas Del Cable, destijds de allereerste Spaanse Netflix Original, begint aan zijn vijfde en laatste seizoen. Deze laatste reeks afleveringen is in tweeën gesplitst. In het vierde seizoen zagen we – zonder al te veel te spoilen – een politieke moord en de meisjes in de gevangenis. Het vijfde seizoen speelt zich af tijdens de Spaanse Burgeroorlog die het land helemaal heeft veranderd.

The Blacklist is nog steeds in volle gang. De reeks over de sluwe crimineel Raymond ‘Red’ Reddington die jarenlang uit de handen van de FBI weet te blijven en dan, wanneer hij achter de tralies belandt, meer dan bereid blijkt om ook anderen aan te geven, heeft er in de Verenigde Staten momenteel al 143 afleveringen opzitten en in maart gaat het zevende seizoen gewoon door. Op Netflix zijn ze nu aan het zesde seizoen toe.

Films

Door films als The Kissing Booth, Isn’t It Romantic en To All The Boys I’ve Loved Before ontdekten ze bij Netflix dat er een gigantische onbediende nichemarkt bestond: die van de romcom. De eens zo populaire romantische komedie lijkt met uitsterven bedreigd in de cinemazalen, maar de titels die Netflix zelf produceerden vonden meteen een publiek. Een groot publiek.

Dat er dan ook een vervolg zou verschijnen op To All The Boys I’ve Loved Before verbaasde niemand, en momenteel wordt er ook al een snel derde deel verwacht. Maar first things first: in de sequel – die de titel To All The Boys: PS I Still Love You heeft meegekregen – is Lara Jean officieel Peters vriendin en zou alles perfect moeten gaan. Maar net dan duikt een oude vlam op die de dingen toch weer compliceert. De films zijn gebaseerd op boeken van Jenny Han. Omdat zij aan een trilogie werkte, viel te verwachten en te voorzien dat ook de films een trilogie zouden vormen. De derde film heeft ook al een titel en die is – ademt in – To All The Boys: Always And Forever, Lara Jean.

Van een hele andere orde is The Coldest Game, een nieuwe Netflix Movie die zich afspeelt tijdens de Koude Oorlog tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie. Wie die periode een beetje kent, weet wat de Koude Oorlog te definiëren is als een periode waarin de twee wereldmachten elkaar op elk vlak probeerden de overtroeven. The Coldest Game plaatst zijn focus op een schaaktoernooi die een dekmantel blijkt te zijn voor een belangrijke spionnenoperatie. In Polen werd de film van regisseur Lukasz Kosmicki alvast goed ontvangen.

Uit 2003 alweer, maar nog steeds even ontegensprekelijk een pareltje: Eternal Sunshine Of The Spotless Mind. Jim Carrey liet zien dat hij ook kon schitteren in een ingetogen rol, Kate Winslet speelde met haar haarkleur en de film werd een ode aan ieder gebroken hart. Eén van onze absolute favorietjes!

Ook Ready Player One is toegevoegd, een film van Steven Spielberg uit 2018 die zich grotendeels in de virtuele wereld OASIS afspeelt. We bevinden ons immers in het jaar 2044 en het is niet zo fijn vertroeven op de wereld. Het fijnste aan Ready Player One is dat hij propvol referenties aan populaire cultuur zit. Vind jij ze allemaal? Eind dit jaar zal Steven Spielberg het totale andere uiterste van de cinema opzoeken. Dan brengt hij zijn remake van de klassieker West Side Story uit 1962 uit.

Ook in 2018 kwam Roma uit, de film van de Mexicaanse regisseur Alfonso Cuarón waarmee Netflix voor het eerst Oscarambities toonde en ook drie van de beeldjes in grote categorieën in de wacht sleepte. Waarom het er nu pas aangekomen is, is ons een raadsel, maar in de documentaire Camino A Roma (Road To Roma) kan je zien hoe die film tot stand gekomen is.

Reality

Naast de romantische komedie heeft Netflix nog een niche ontdekt: domme reality. Nadat The Circle een groot succes is gebleken, presenteren ze nu Love Is Blind, een concept dat we nog het best kunnen omschrijven als een kruising tussen The Voice Van Vlaanderen en Blind Getrouwd.

Twee geliefden moeten eerst voor elkaar kiezen op basis van gesprekken, pas daarna krijgen ze elkaar te zien. Het addertje: tegen dan zijn ze al verloofd. Net als bij The Circle komen de afleveringen eraan in reeksen. Love Is Blind zal in rijtjes van vijf afleveringen gedropt worden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  672.886
 • Aantal
  doden
  20.294