Nieuwe magazijnrobot Amazon vervangt mensenhanden

Amazon heeft een nieuwe robot gebouwd die in de magazijnen werk van mensen kan overnemen. Sparrow, zoals de eenarmige hulp heet, kan objecten pakken en verplaatsen.

Voeten, of wieltjes, heeft Sparrow niet. De robot kan dus enkel op statische posities in het fulfilmentproces worden ingezet. Maar ook dan al kan het zijn menselijke collega’s ontlasten bij repeterende taken.

Bij de presentatie van de nieuwe robot vorige week vertelde Amazon niet waar het de magazijnrobots wil gaan inzetten. Gezien zijn functies, herkennen, pakken en leggen, functioneert hij goed aan het einde van het proces tussen de schappen en kartonnen dozen.

Patroonherkenning

Sparrow heeft camera’s die met behulp van patroonherkenning objecten kan detecteren en middels zuignappen aan zijn arm kan verplaatsen.

Tegen zakenzender CNBC vertelt de e-commercegigant dat de apparaten 65 procent van alle unieke objecten in de magazijnen kan herkennen. Pákken is weer een ander verhaal, aangezien Amazon werkt met hoge stellages.

Internationaal werkt er 1,5 miljoen man bij Amazon. Het investeert sinds tien jaar in de robotisering van de processen in magazijnen.

Meer
Lees meer...