Nintendo Switch komt nu pas uit in China: voorlopig enkel ‘New Super Mario Bros. Deluxe.’ verkrijgbaar

Nintendo

De Nintendo Switch is wereldwijd uitgekomen op 3 maart 2017, maar in China verschijnt de console pas volgende week. Dat melden Nintendo en het Chinees technologiebedrijf Tencent. De enige game, die in het communistische land tot nu toe goedkeuring kreeg, is New Super Mario Bros. Deluxe.

Het lijkt erop dat Nintendo, in samenwerking met het Chinese techbedrijf Tencent, enkel het originele Switch-model uitbrengt in China en niet de goedkopere, kleinere Switch Lite. De console komt er officieel uit op 10 december. Ook Mario Kart 8 en Super Mario Odyssey zouden binnenkort het levenslicht zien in China.

Zoals te verwachten was, maakt de Nintendo Switch in China gebruik van de internetdiensten van Tencent, niet alleen voor online gaming, maar ook om games te kopen in de eShop via WeChat Pay.

Geen big deal

Nintendo

Hoewel China de grootste gamingmarkt op aarde is, is de release van de Switch er eigenlijk geen groot nieuws. Zo worden videogames er vooral gespeeld via PC’s en smartphones. Wie toch via een console wil spelen, kan er gemakkelijk aanraken op de grijze markt. Toch zullen sommigen blij zijn met de officiële release, want die belooft, net als bij ons, een garantie van één jaar.

Nintendo verwacht geen drastische stijging in verkoopscijfers. Vorige maand zei Nintendo-CEO Shuntaro Furukawa nog aan de techwebsite The Verge dat hij niet verwacht dat de release “een significante impact zal hebben op de resultaten van dit jaar”.

Gesponsorde artikelen