Left Right
scrollTop top

Nog op zoek naar een citytrip? Deze 15 Europese steden zijn het goedkoopst


Nog op zoek naar een citytrip? Deze 15 Europese steden zijn het goedkoopst

Of je het nu doet voor de musea, de winkels of gewoon voor de gezellige terrasjes, citytrips zijn altijd leuk. Als je goed geïnformeerd bent kan je echt wel heel goedkoop op reis gaan. De website pieceoftravel.com stelde een lijst van de goedkoopste Europese steden samen.

Pieceoftravel.com houdt rekening met de prijzen van:

 • Een overnachting in een 3-sterrenhotel
 • Twee taxiritten
 • Toegang tot een culturele attractie
 • Drie maaltijden en drankjes per dag

Op basis daarvan stelden ze deze ‘Daily 3-star Traveler Index’ samen:

1. Boekarest, Roemenië

Istockphoto
Je zou het misschien niet verwachten, maar Boekarest is de tiende grootste stad van de Europese Unie én het weer valt er best mee. Het is het kloppend hart van Roemenië en volgens de Daily 3-star Traveler Index de allergoedkoopste Europese bestemming.

2. Sofia, Bulgarije

Istockphoto
Sofia is één van Europa’s oudste steden. De kasseistraten staan in de zomer vol met gezellige terrasjes. Ook voor architectuurliefhebbers valt er heel wat te zien. 

3. Kiev, Oekraïne

Istockphoto
Oké, een echte aanrader is het niet, maar Kiev is wel goedkoop. De stad ligt aan de oevers van de Dnejpr en er is een mooie combinatie van hedendaagse gebouwen en bouwwerken die terug gaan tot in de 11de eeuw. Zeker iets om op je lijstje te zetten als het er in de toekomst wat rustiger wordt.

4. Český Krumlov, Tsjechië

Istockphoto
’t Is eens iets anders dan Praag. Český Krumlov heeft een oude binnenstad met een kasteel dat beschermd is door UNESCO. Het is een klein, maar charmant stadje in het zuiden van Tsjechië.

5. Sarajevo, Bosnië-Herzegovina

Istockphoto
Tien jaar na de Bosnische oorlog is Sarajevo opnieuw een levendige en gastvrije stad. In het ‘Jeruzalem van Europa’, zoals Sarajevo ook genoemd wordt, komen west en oost samen. Vlak buiten het centrum vind je prachtige bossen en meren, ideaal dus voor een daguitstap.

6. Sint-Petersburg, Rusland

Istockphoto
Sint-Petersburg wordt vaak de meest westerse stad van Rusland genoemd. Je vindt er de Hermitage: een van de grootste kunstmuseums ter wereld. Normaal is Sint-Petersburg niet zo goedkoop, maar nu de Roebel zwak is, is het het uitgelezen moment om ernaartoe te gaan.

7. Boedapest, Hongarije

Istockphoto
Boedapest is een populaire bestemming. De stad trekt ongeveer 4,4 miljoen toeristen per jaar aan. Boedapest biedt een combinatie van oud en nieuw, net als goedkope hotels en restaurants en fantastische thermen. 

8. Krakow, Polen

Istockphoto
Krakow heeft een rijke geschiedenis. In het historisch centrum vind je het grootste marktplein van Europa en gezellige terrasjes, waar alles goedkoop is. Krakow werd als één van de eerste steden ter wereld beschermd door UNESCO.

9. Belgrado, Servië

Istockphoto
Belgrado staat bekend om zijn bruisend nachtleven. Volgens reisgids Lonely Planet zou Belgrado zelfs het beste nachtleven ter wereld te bieden hebben. Je vindt er goede hotels tegen lage prijzen. Ook architectuurliefhebbers kunnen in Belgrado terecht. Je vindt er van alles: van Byzantijnse tot Art Nouveau-gebouwen.

10. Split, Kroatië

Istockphoto
Split is een populaire bestemming. Het is gelegen aan de Adriatische zee in is een goede uitvalsbasis als je de Kroatische eilanden wil bezoeken. Split is een stad die leeft, je vindt er veel restaurants, cafés en winkels. Het is zeker een aanrader voor jongeren.

11. Zagreb, Kroatië

Istockphoto
Als je liever wegblijft van de kust, is de Kroatische hoofdstad Zagreb misschien iets voor jou. Het heeft een charmant oud centrum met veel cultuur. En het is er goedkoop, uiteraard.

12. Vilnius, Litouwen

Istockphoto
Misschien niet meteen de vakantiebestemming die je voor ogen hebt, maar de Litouwse hoofdstad wordt steeds populairder. Er zijn al een heleboel Europese luchtvaartmaatschappijen die rechtstreeks naar Vilnius vliegen. Er is een mooi oud centrum met prachtige architectuur. 

13. Bratislava, Slovakije

Istockphoto
Vlakbij het dure Venetië vind je Bratislava: veel goedkoper en ook heel mooi. Kleine straatjes met terrassen houden de stad gezellig, terwijl het UFO Observation Deck er een futuristische twist aan geeft.

14. Santorini, Griekenland

Istockphoto
Santorini is een groep van zes eilanden in de Egeïsche Zee. In juli en augustus kunnen de prijzen wel oplopen, maar gedurende de rest van het jaar vind je er goedkope restaurants en bars in een onvoorstelbaar mooie omgeving.

15. Riga, Letland

Istockphoto

Riga staat bekend om het Art Nouveau-centrum en steeds meer Europese luchtvaartmaatschappijen vliegen ernaartoe. Vorig jaar was Riga de culturele hoofdstad van Europa. In de winter kan het er barkoud zijn, maar de zomers zijn wel aangenaam, dan is het er gemiddeld 18 graden.

Bron: Huffington Post


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810