Pesten, discriminatie en machtsmisbruik bij Amnesty International

Pesten, discriminatie en machtsmisbruik bij Amnesty International

Uit een onderzoek op het hoofdkantoor van Amnesty International in Londen blijkt dat bij de mensenrechtenorganisatie een “bijzonder giftige” bedrijfscultuur heerst. De Zuid-Afrikaanse Amnesty-topman Kumi Naidoo noemt de conclusies uiterst pijnlijk en heeft maatregelen aangekondigd. Hij wil eind maart plannen presenteren voor hervormingen.

Amnesty gaf een extern bureau opdracht tot het onderzoek nadat twee medewerkers vorig jaar zelfmoord hadden gepleegd. Uit het rapport blijkt dat het personeel op het hoofdkantoor weinig vertrouwen heeft in de leiding. Pesten, publiekelijke beledigingen, discriminatie en machtsmisbruik komen veel voor op het hoofdkantoor, blijkt uit dat onafhankelijk rapport over de mensenrechtenorganisatie.

Managers zouden medewerkers kleineren bij bijeenkomsten en vervelende opmerkingen maken. Bijvoorbeeld: “Je zou ontslag moeten nemen” of “als je dit werk blijft doen, wordt je leven verschrikkelijk”.

Vriendjespolitiek

Medewerkers rapporteerden meerdere keren discriminatie op basis van ras en geslacht en dat vrouwen, niet-blank personeel en LGBTQI-werknemers slecht behandeld werden.

De onderzoekers vonden ook meerdere gevallen van vermeende vriendjespolitiek of nepotisme bij het aannemen van werknemers en gevallen waarin “het lijkt alsof mensen zonder geldige reden werden ontslagen”.

Volgens de onderzoekers ondergraven de bevindingen de reputatie van Amnesty als voorvechter van mensenrechten. Zij denken dat bekritiseerde overheden en andere tegenstanders de informatie kunnen gebruiken om het werk van de organisatie te ondermijnen.

Gesponsorde artikelen