Stopt Sleep met live spelen?

sleep

De legendarische stoner/doom metalgroep Sleep ging midden jaren ’90 uit elkaar, maar sinds 2009 spelen ze weer shows. De cultband bracht vorig jaar zelfs een verrassingsplaat, ‘The Sciences’, uit, maar nu lijkt het erop dat Sleep voor onbepaalde duur in slaapmodus gaat. Of trekken ze opnieuw de studio in? Wij hopen op dat laatste scenario.

Sleep maakte het nieuws zelf bekend via hun sociale media. We krijgen een afbeelding van het scherm van een oude DOS-computer te zien, waarop de band drie concerten aankondigt in de Amerikaanse stad Chicago. Daarachter lezen we “prep hypersleep facil for indef duration”, wat zoveel betekent als “we nemen even pauze”.

(Lees hier onze recensie van Sleep in de AB.)

Andere plannen?

Of zou het kunnen dat dit een grote marketingstunt is en Sleep iets in zijn schild voert? Een nieuwe Sleep-plaat zou meer dan welkom zijn. Hoe het ook zij: de Sleep-vibe in livesetting verdwijnt voorlopig helemaal niet, want zowel bassist Al Cisneros als gitarist Matt Pike hebben optredens gepland met hun anderen bands, High on Fire en Om.

(Lees hier onze recensie van Sleep op Alcatraz 2017.)

Gesponsorde artikelen