‘Spelunky 2’ komt uit op 15 september

Spelunky 2

Ontwikkelaar Derek Yu kondigde gisteren het nieuws aan. Spelunky 2 zal vanaf 15 september 2020 beschikbaar zijn voor de PlayStation 4. Iets later zal de Steam-versie uitkomen, om eerst nog wat te werken aan de multiplay-versie op PC.

Spelunky 2 werd al in 2017 aangekondigd, maar na een lange periode van stilte vertelde Yu eerder dit jaar dat het einde steeds dichter kwam.

Sequel

De game zal een vervolg worden op Spelunky, maar iets rijker en meer dynamisch dan zijn voorganger. Spelunky werd eerst in 2008 uitgebracht voor Microsoft Windows, en in 2012 kwam er ook een Xbox 360, PlaySation 3 en PlayStation 4-versie.

Het doel van het eerste spel was dat je met je personage tunnels verkende met als doel zoveel mogelijk schatten te verzamelen. Ook dit is de opzet in Spelunky 2, maar nu met meer features. Zo komt er een online multiplayermodus om met meerdere spelers de tunnels te betreden.

Ook zullen er nieuwe personages zijn die de speler zelf kan ontdekken. De game krijgt nog een update met functies en voorwerpen. Het winkelsysteem wordt helemaal vernieuwd.

Gesponsorde artikelen