Left Right
scrollTop top

Telenet en Proximus lanceren nieuwe digiboxen in 2018 die alles zullen veranderen


Telenet en Proximus lanceren nieuwe digiboxen in 2018 die alles zullen veranderen

Digicorders met 4K-resolutie, een harde schijf van één terabyte, draadloze gamecontrollers, mogelijkheden voor Android TV en Dolby Atmos audio: in Frankrijk is het al lang een realiteit bij providers als Orange. Bovendien betaal je daar veel minder omdat er, anders dan hier, geen duopolie heerst in de telecomsector. Telenet en Proximus, wanneer zijn wij aan de beurt? Ze hebben grote plannen voor 2018.

In België zendt voorlopig enkel de Waalse/Brusselse provider Voo een kanaal uit in ultrahoge kwaliteit: Festival 4K. Maar vanaf 2018 zullen er nieuwe digiboxen gelanceerd worden. Waar mogen we ons precies aan verwachten? Proximus en Telenet sleutelen momenteel aan nieuwe digiboxen waarmee je zonder meer in 4K televisie zal kunnen kijken. Dat schrijft de Franstalige krant La Dernière Heure.

In Frankrijk doen ze dat al langer met digiboxen van telecombedrijven als Free, Orange en SFR. Bij Telenet is te horen dat we in de loop van volgend jaar 4K-digiboxen kunnen verkrijgen. Proximus-klanten zullen iets langer moeten wachten. Sommige abonnees zullen in een testfase de nieuwe digibox toegestuurd krijgen tegen oktober 2018. Je zal dan eindelijk in 4K-kwaliteit Netflix kunnen kijken, dat een optie is het Proximus tv-pakket. Bij Orange gaat het iets trager. “Momenteel kan je nog niet in 4K kijken met onze digiboxen”, klinkt het daar. “We verbeteren hoe dan ook continu onze prestaties.”

4K is de nieuwe norm geworden in televisieland. De technologie raakt langzaam maar zeker op de markt verspreid en zorgt voor beelden die vier keer zo gedetailleerd zijn als de momenteel courante Full HD-resolutie. Nu is het dus aan de telecombedrijven om deze evolutie te volgen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…