Terwijl orkaan Harvey toeslaat, keurt Trump de transgenderban voor het leger goed

Terwijl orkaan Harvey toeslaat, keurt Trump de transgenderban voor het leger goed

Donald Trump heeft vrijdag een memo getekend waarmee transgenders officieel niet meer kunnen in het leger treden. De memo werd overhandigd aan het Pentagon terwijl orkaan Harvey door de staat Texas trekt. 

In juli verraste Trump vriend en vijand met een tweet waarin hij aankondigde om transgenders uit het leger te bannen “door hun hoge medische kosten”. Maar zonder officiële documenten veranderde er niets.

Daar kwam gisteren verandering in. Terwijl de orkaan Harvey aan land kwam met een gevaarlijk hoge kracht, ondertekende Trump de memo waarmee hij de transgenderban van kracht maakt.

Defense Secretary Jim Mattis moet nu van Trump beslissen welke transgenders die al dienst doen, mogen blijven in het leger en wie er moet vertrekken.

Gratie verleend

Trump verleende ook gratie aan een omstreden ex-sheriff. Joe Arpaio werd ervan beschuldigd om talloze immigranten (vooral latino’s) te discrimineren, maar komt er dus met gratie van de president van af. Ook die actie gebeurde amper enkele uren voor orkaan Harvey toesloeg en de timing voor deze actie en het ondertekenen van de transgenderban is volgens velen niet toevallig.

Gesponsorde artikelen