We hebben al 54 BILJARD sneeuwvlokken gehad gisteren (en er kunnen er nog ’n paar komen vandaag)

We hebben al 54 BILJARD sneeuwvlokken gehad gisteren (en er kunnen er nog ’n paar komen vandaag)

Behalve voor de kuststreek, geldt vanochtend volgens het KMI in heel Vlaanderen code geel voor sneeuw of ijzel. Dat betekent dat er gladheid op de grond wordt verwacht. Het kan ook weer gaan sneeuwen, maar niet zo hard als gisteren.

In Nederland heeft effectief iemand uitgerekend hoeveel sneeuw gisteren viel. De formule is 5 cm sneeuw, dichtheid 100 kg per kuub, 1 vlok weegt 3 mg en dan de oppervlakte. Antwoord voor BelgiĆ« is dan: 54.000.000.000.000.000. Da’s dus 54 miljoen miljard of 54.000.000.000.000.000 sneeuwvlokjes ongeveer die gisteren vielen.

Vanochtend blijft het nog uitkijken voor gladde wegen, door smeltwater en lage temperaturen.

Nog sneeuw

Tijdens de ochtendspits worden er nieuwe neerslagzones van sneeuw, smeltende sneeuw en regen verwacht. Waakzaamheid blijft dus geboden, stelt het Agentschap Wegen en Verkeer.

“Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de hele nacht doorgewerkt om de wegen vrij te maken en die liggen er nu ook op de meeste plaatsen vrij bij”, zegt woordvoerster Veva DaniĆ«ls.

“Maar voor tijdens de ochtendspits zijn er neerslagzones van sneeuw, smeltende sneeuw en regen voorspeld en de temperaturen van het wegdek blijven schommelen rond het vriespunt. Waakzaamheid wanneer je deze ochtend de weg opgaat, is zeker geboden. Wees voorzichtig, hou afstand en pas je snelheid aan.”

Gesponsorde artikelen