Britse tech-ondernemer koopt radarschotel om bizarre reden: “Leuk om ufo’s te proberen vinden”

De Britse tech-ondernemer William Sachiti, oprichter van Academy of Robotics, een bedrijf dat zelfrijdende auto’s ontwikkelt, heeft een verlaten radarschotel gekocht die tijdens de Koude Oorlog werd gebruikt. Voor de basis heeft de zakenman een opmerkelijk plan in petto: Sachiti wil de installatie gebruiken om ufo’s op te sporen.

De zakenman kocht enkele maanden geleden RAF Neatishead, een verlaten militaire basis die tijdens de Koude Oorlog door het Verenigd Koninkrijk (VK) werd gebruikt als radarstation. Hoewel Sachiti aanvankelijk zei dat hij de aankoop voornamelijk deed om de basis om te vormen tot onderzoeksfaciliteit voor zijn roboticabedrijf Academy of Robotics, blijkt de ondernemer nu ook iets excentriekere plannen te hebben. 

Het nieuws werd bekend nadat Sachiti vorige week op internetforum Reddit het volgende postte: “Help, ik wil dit terug tot leven wekken.” Het bericht bevatte ook een foto van de gigantische radarschotel van RAF Neatishead. Hoewel de zakenman aanvankelijk anoniem postte, konden gewiekste gebruikers al snel achterhalen om wie het ging. De aankoop van de voormalige militaire basis was immers publiekelijk bekend.

“Mijn inbox is overspoeld met meningen van experts”

Sachiti’s post werd al snel overspoeld met reacties. Sommige gebruikers stelden voor om de schotel te gebruiken om de maan te scannen. Anderen gaven dan weer een gedetailleerde uitleg over hoe de schotel werkt en hoe Sachiti hem weer aan de praat zou kunnen krijgen. 

Nog anderen wilden weten waarom hij de radar had aangeschaft. Op die vraag antwoordde Sachiti: “Omdat ik mezelf ervan overtuigde dat het misschien leuk is om te gebruiken om UFO’s te vinden?” Hoewel de zakenman aan Vice toegaf dat hij dat half-grappend zei, zegt hij wel dat een aantal mensen hem intussen hebben gecontacteerd om de schotel serieus te gebruiken om ufo’s op te sporen.

Een andere optie is om eenieder wie wil toegang te geven tot de schotel. “Mijn inbox is overspoeld met de meningen van experts.” Sachiti is er dan ook van overtuigd dat hij iets nuttigs kan doen met het stukje afgedankte technologie. “Na verloop van tijd zullen universiteiten of studenten misschien kunnen inloggen en het gebruiken voor hun doeleinden. Ik heb de technologie. Laten we het een leven geven.”

(jvdh)

Meer
Lees meer...